PROBLEMI U ZVEZDI: Situacija je prilično teška

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je juče da veliki broj povreda njegovih košarkaša otežava situaciju i dodao da su minimalne šanse da Nejt Volters i Milko Bjelica budu spremni za polufinale Kupa Radivoja Koraća.

„Situacija je prilično teška. Videćemo sutra, ali su minimalne šanse da u subotu računamo na bilo koga od njih“, rekao je Radonjić novinarima posle utakmice protiv Vršca u Nišu.

Zvezda se plasirala u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto je lako i ubedljivo sa 99:47 pobedila Vršac. Protivnik u borbi za finale biće joj FMP.

Crveno-beli su bili oslabljeni neigranjem Voltersa i Bjelice, kao i Nemanje Dangubića, koji nije doputovao na završni turnir u Niš.

„Voleo bih da oni budu zdravi. Čeka još ovoliko utakmica koliko smo odigrali do sada“, kazao je Radonjić i dodao da će se o stanju povrede Dangubića više znati od ponedeljka.

Radonjić je naveo da su utakmica izmedju Zvezde i Vršca, odnosno FMP-a i Spartaka, pokazale razliku u kvalitetu ekipa koje igraju regionalno i domaće takmičenje.

„Odigrali smo odgovorno, ali me zanima kako ćemo izgledati protiv FMP-a, koji sigurno predstavlja kvalitetnog protivnika. Tek ćemo da vidimo kako stoje stvari“, kazao je Radonjić.

Trener Zvezde nije želeo mnogo da govori o narednom rivalu u Kupu.

„Radi se o kvalitetnom protivniku sa mnogo mladih igrača“, rekao je Radonjić.

Košarkaš crveno-belih Petar Rakićević rekao je da je zadovoljan igrom i rezultatom protiv Vršca.

„Uspeli smo da nametnemo ritam, kao što smo i želeli. Kontrolisali smo celu utakmicu i već u prvoj četvrtini napravili dvocifrenu prednost. Najbolje moguće smo rasporedili minute. Okrećemo se sledećem protivniku“, rekao je Rakićević.

Trener Vršca Vladimir Djokić čestitao je Zvezdi i rekao da su njegovi košarkaši previše poštovali rivala i da su bili uplašeni.

„Bili smo impresionirani ambijentom i jačinom protivnika. Očekivali smo ipak malo drugačiju utakmicu, ali se od prve sekunde osetio kvalitet Zvezde. Bilo je malo i ružno, ali ne zameram svojim igračima, možda samo na prevelikom respektu prema protivniku i strahu. Teško je igrati protiv ovako jake i moćne Zvezde“, rekao je Djokić.

On je naveo da je njegova ekipa zaslužila poraz, ali ne sa tako ubedljvom razlikom.

Polufinalna utakmica izmedju Zvezde i FMP-a igraće se u subotu od 17.00.