RADONJIĆ: Moramo dati naš maksimum protiv CSKA

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su danas u Moskvu na evroligašku utakmicu protiv CSKA, a trener crveno-belih Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa mora da pruži maksimum kako bi nadoknadila izostanke Stefana Jovića i Nemanje Dangubića, ali i odigrala dobar meč protiv prvaka Evrope.

„U timu nema Stefana Jovića koji nije trenirao od utakmice sa Partizanom, i koji se oporavlja od povrede ledja, Nemanja Dangubić takodje neće igrati protiv CSKA. Bez obzira na sve navedeno, moramo dati sve od sebe, jer želimo da odigramo dobru utakmicu u Rusiji“, rekao je Radonjić za klupski sajt.

„Ovoga puta igramo duel u Moskvi, očekuje nas nova utakmica sa prvakom Evrope, koji i ove sezone ima puno razloga da veruje da može da odbrani trofej. Mi imamo našu problematiku koja je prisutna još od utakmice sa Panatinaikosom“, dodao je on.

Crvena zvezda sastaće se sutra u Moskvi s CSKA u 22. kolu Evrolige, a kapiten Luka Mitrović kazao je da je ekipa rasterećena pred meč s prvakom Evrope.

„Svesni smo njihove snage i njihovog kvaliteta. Idemo rasterećeni u Moskvu, sa željom da pre svega pokažemo napredak u igri u odnosu na prethodna dva meča. Teško je održati konstantu u odnosu na prethodne mečeve u Evroligi, vidite da i ostale ekipe imaju problema u svojim nacionalnim šampionatima. Pokušavamo da se izborimo sa umorom i povredama, ali mnogo je mečeva ispred nas da se igraju, oni najvažniji tek slede, i svaki igrač će nam biti preko potreban kako bi na prvom mestu kompletni počeli da treniramo. Moramo da igramo maksimalno od prvog do poslednjeg minuta, jer nas svi sada shvataju maksimalno ozbiljno“, kazao je kapiten crveno-belih.

Sa ekipom u Rusiju nije krenuo povredjeni plejmejker Stefan Jović, ostali igrači koji su u prethodnim nedeljama imali veliki broj izuzetno napornih i fizički zahtevnih utakmica, su na raspolaganju treneru Radonjiću.

Bek Zvezde Čarls Dženkins ocenio da će ekipa CSKA u sutrašnji meč ući „izuzetno motivisana“ posle poraza od Fenerbahčea.

„Ulazimo u finiš regularnog dela, i mnogo timova ima ambiciju a i šansu da se plasira u Top 8. Želim da pružimo dobru utakmicu protiv jednog od najboljih timova u Evropi, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno. Svesni smo da ulazimo u ovu utakmicu posle dva poraza, ali tek smo na polovini sezone, najvažnije tek sledi, i očekujem da kao tim, kao grupa napredujemo i budemo dobri kada to bude bilo najvažnije“, rekao je Dženkins.

„Svi žele da dobiju svaku utakmicu, ali u realnom svetu to ne ide tako, zato je najbolje kada učite iz svojih grešaka nakon poraza“, dodao je američki košarkaš.

Zvezda će večeras trenirati u „Megasport Areni“, a utakmica će se igrati sutra na istom mesto od 19.00 po srednjeevropskom vremenu.

Crveno-beli posle trenutno zauzimaju peto mesto u Evroligi sa 12 pobeda i devet poraza, dok je CSKA drugi sa 15 trijumfa i šest poraza.

Beta

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!