TIPSAREVIĆ: Kada vidim kako igraju Federer, Vavrinka i Nadal to me dodatno motiviše!

Janko Tipsarević je odlučan da se vrati u sam vrh svetskog tenisa.

Pohod na taj cilj počeo je u Južnoj Americi. Srpski teniser će odigrati tri turnira na tom kontinentu.

Prvi je već krenuo uspešno, Janko je u drugom kolu tnirnira u ekvadorskom Kitu.

– Svestan sam da imam 33 godine i da ne mogu da igram na toliko turnira kao nekada, ipak uz dozu sreće i zdravlja realno je da ponovo budem u top30. Sada radim malo drugačije, promenio sam način pripreme, gotovo da više ne radim sa tegovima, fokus mi je na brzini, znam da mi telo nije isto kao kada sam imao 25 godina. Ali, kada vidim kako igraju Federer, Nadal i Vavrinka koji imaju preko 30 godina to me motiviše i daje mi dodatnu inspiraciju, rekao je popularni Tipsa za lokalne medije u Kitu.

Povrede ga nisu sputale da i dalje sanja velike snove.

–  Povratak među najboljih 10 mi je i dalje san, ali trenutno sebe ne vidim u tom društvu. Pravi cilj mi je da budem među nosiocima za Australijan open sledeće godine, a ako u tome uspem “guraću” sebe da dođem među 10. Trenutno sam 101. na rang listi i prvi sledeći korak mi je ulazak u 100, a godinu bih voleo da završim među 30. Naravno, sve zavisi od mog tela, ali mogu da obećam da ću dati sve od sebe da u tome uspem – zaključio je Tipsarević.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!