DŽIKIĆ PRED PAOK: Ovo je samo prvo poluvreme!

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je sutrašnji duel sa PAOK-om u baražu Lige šampiona samo „prvo poluvreme“, kao i da ekipa mora da vodi računa o tome da se igra na razliku.

„PAOK u prvenstvu ima učinak 9:7 i na deobi je od četvrtog do šestog mesta. Kao i ostali grčki timovi, ima punu rotaciju od 10 igrača. Imaju visinu na centarskim pozicijama, spolja su glavni strelci Džordan Sibert i Ted Mekfaden, a unutra je prva opcija Kit Klanton. Domaći deo ekipe je iskusan, a imaju i nekoliko Grka u pravim igračkim godinama. Mogu da igraju efikasno i u tranziciji, ali im je i pozicioni napad organizovan i kontrolisan. Posebna specifičnost je činjenica da se igra na razliku, tačnije rezultat je vrlo bitan. Dakle od prvog do poslednjeg minuta moramo biti svesni da je utakmica u sredu tek prvo poluvreme“, rekao je Džikić za sajt kluba.

Ekipa Partizana od ponedeljka se nalazi u Solunu, gde je otišao sa 14 igrača zbog raznih problema sa povredama, a na dan utakmice doneće odluku o sastavu za tim.

Prvi meč plej-ofa FIBA Lige šampiona izmedj PAOK-a i Partizana igra se u sredu od 20.00.

Beta