DA VRATI STARU SLAVU BRAZILU: Nejmar želi da osvoji Svetsko prvenstvo

Fudbaler Barselone Nejmar rekao je danas da ima mnogo titula koje bi želeo da osvoji, ali da mu je najveća želja da osvoji Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Brazila.

Nejmar je prošlog leta u Rio de Žaneiru sa Brazilom osvojio zlatnu olimpijsku medalju, a dve godine ranije nastupao je za državni tim na Mundijalu u Brazilu. On je zbog povrede propustio polufinalnu utakmicu sa Nemačkom, koju je Brazil izgubio sa 1:7.

On se sa Barselonom bori za trofeje u Španiji i Ligi šampiona, ali već ima planove za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

„Za mene bi bila velika čast i san da nastavim da igram za reprezentaciju, da postižem golove i pomognem ekipi na najbolji način. Nisam nestrpljiv ni zabrinut, ali već razmišljam o Svetskom prvenstvu. Svakodnevno sanjam, ne mogu da prestanem da zamišljam kako bi bilo osvojiti Mundijal. Naporno ću raditi, kako bih spreman dočekao 2018“, rekao je Nejmar, preneli su britanski mediji.

Nejmar je dodao da ne želi da se takmiči sa ostalim igračima, već da svakoga dana napreduje.

„Nadam se da ću nastaviti da postižem golove, da postavljam rekorde, to me čini srećnim. Sve što želim je da od sebe budem bolji, svakoga dana. To mi je najvažnije. Imam mnogo ambicija, mnogo titula koje želim da osvojim“, rekao je brazilski fudbaler.

Nejmarovo partnerstvo u napadu Barselone sa Lionelom Mesijem i Luisom Suaresom jedno je od najuspešnijih u svetu, a mediji su ga nazvali trozubac MSN.

Medjutim, Nejmar je početkom januara protiv Atletik Bilbaa prekinuo neugodni niz od 1.022 minuta bez gola, ali od tada postiže golove.

„Komplikovano je kada ne postižeš golove, posebno ako igraš u napadu, gde se to od tebe najviše očekuje. To je loše, nervira te, ali to nije bila prva stvar o kojoj sam brinuo. Koncentrišem se na pobedu i nije mi važno ko postiže golove. Tek posle toga mislim kako ću da zatresem mrežu“, naveo je on.

Barselona je druga na tabeli sa bodom zaostatka, ali i dve utakmice više od Real Madrida.

„Znam da će biti teže da osvojimo titulu, ali ništa nije nemoguće. Prošle godine smo imali 12 bodova prednosti, ali smo titulu osvojili samo sa bodom ili dva više, ako ne grešim. Ima još mnogo utakmica, svašta može da se dogodi i ako budemo koncentrisani i žedni za titulom, osvojićemo je“, rekao je Nejmar.

Beta