GLADIJATORSKA BORBA PRIPALA RAFI: Nadal posle više od pet sati srušio neverovatnog Dimitrova i zakazao epsko finale sa Rodžerom!

Rafael Nadal je drugi finalista Autralijen opena!

Španski teniser je u spektakularnom dvoboju posle 301. minuta igre savladao Grigora Dimitrova sa 3:2 (6:3, 5:7, 7:6, 6:7, 6:4).

Bik sa Majorke će tako odigrati prvo Grend slem finale još od 2014. godine i titule na Roland garosu. A, tamo ga čeka dobro poznato lice, Rodžer Federer, pa nas sigurno očekuje epska borba za titulu!

Ovo će biti deveto Grend slem finale između Rodžera i Rafe, a Nadal vodi sa 6:2 u pobedama u tim mečevima.

Jedino je šteta što Grigor Dimitrov neće imati priliku da stigne do svog prvog Grend slem trofeja. Bugarin je odigrao junački meč, doveo je Nadala do krajnjih granica, i možda najbitnije, pokazao je da je konačno sazreo. Ukoliko nastavi sa ovakvima igrama, Dimitrov će u bliskoj budućnosti sigurno igrati u borbi za titulu na nekom od četiri najveća turnira.

TOK MEČA:

Meč je startovao agresivnom igrom Dimitrova, koji je odmah na startu imao dve brejk lopte. Nadal je uspeo da se izvuče. Usledio je mirniji period, a ključan trenutak prvog seta dogodio se u četvrtom gemu kada je Rafa stigao do brejka. Poveo je sa 3:1 i do kraja ovog dela igre nije ispuštao prednost, pa je sa 6:3 stigao do vođstva od 1:0.

Veliku borbu gledali smo u drugom setu. Dimitrov je prvi stigao do brejka, imao je prednost od 4:1. Nadal je zatim osvojio dva gema u nizu, ali je ponovo usledio brejk Bugarina, pa je poveo sa 5:3 i imao servis za osvajanje drugog seta. U tom gemu Španac je odigrao fantastično, pa nije dozvolio rivalu da stigne do seta, smanjio je na 5:4. U narednom gemu viđena je velika borba, Dimitrov je na propustio četiri set lopte, Nadal se još jednom izvukao, pa je izjednačio na 5:5. Nakon što je osvojio svoj servis gem i poveo sa 6:5, Grigor koristi petu set loptu i brejkom dolazi do izjednačenja od 1:1.

Početak trećeg seta doneo je pritisak Nadala koji je prvo u trećem gemu propustio dve brejk lopte, da bi potom dva gema kasnije ipak oduzeo servis rivalu – 3:2. U narednom gemu Bugarin je uzvratio, a u nastavku seta nije bilo brejkova, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. Nadal je vodio 3:1, 4:2 i 5:3 u 13. gemu, ali se Bugarin vratio i izjednačio je na 5:5. Ipak, Nadal je u naredna dva poena odigrao sjajno, pa je stigao do pobede od 7:5 i vođstva od 2:1 u setovima.

Četvrti set bio je verovatno i najbolji na meču. Nadal je pretio u nekoliko gemova, ali Dimitrov je igrao na visokom nivou. Nijedan teniser nije imao brejk priliku, pa je ponovo 13. gem odlučivao pobednika seta. Dimitrov je za razliku od trećeg seta preuzeo od starta inicijativu, sjajnim udarcima se izborio za 6:3 i tri set lopte i drugu je servis vinerom pretvorio u 2-2 u setovima (7:4).

Peti set počeo je velikom borbom obojice tenisera. Odigrano je nekoliko neverovatnih poena. Nadal je u prvom gemu imao tri brejk lopte, ali se Bugarin spasao. Dimitrov je uzvratio u narednom gemu, imao je jednu brejk šansu, ali ni on nije uspeo da je iskoristi. Rafa je ponovo pretio u petom gemu, imao je novu brejk loptu, ali se Grigor sa nekoliko fantastičnih poteza još jednom izvukao. Prelomni trenutak se verovatno dogodio u osmom gemu, Dmitrov se izborio za dve brejk lopte. Nadal je u ovim trenucima odigrao veoma dobro, pa nije dozvolio rivalu da stekne kapitalnu prednost. Nadal je u narednom gemu napravio ključni brejk, a potom je servirao za pobedu. I u tom gemu videli smo veliku borbu, ali je Španac iskoristio treću meč loptu i stigao do pobede.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!