OGLASIO SE I FSS: Nismo iznenađeni političkom odlukom CAS

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da je razočaran zbog „političke odluke“ Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani da odbije žalbu na prijem Kosova u Evropsku fudbalsku uniju (Uefa), ali je naveo da nije iznenadjen takvom odlukom i da će nastaviti da se bori za istinu i pravdu.

„Bez namere da ulazimo dalje u analizu (ne)očekivane presude Suda za sportsku arbitražu, želimo samo da istaknemo razočaranost zbog odluke koja nema dodirne tačke ni sa istinom, ni sa fudbalom, već, nažalost, samo sa politikom. I zbog takve, političke odluke, FSS nije iznenadjen, naprotiv. Da je CAS sagledao istinu i pravo, bez političke konotacije, izostalo bi ovo novo nasilje nad sportom i fudbalom. FSS će nastaviti borbu za istinu i pravdu u skladu sa svim raspoloživim mogućnostima“, navodi se u današnjem saopštenju na sajtu FSS.

CAS je juče odbio žalbu FSS, odnosno potvrdio je odluku Kongresa Uefe da primi Kosovo kao svoju članicu.

„U obrazloženju odluke, CAS je priznao da je FSS imao razloga da se žali, kada smo jasno istakli činjenicu da je Uefa prekršila sopstveni statut, odnosno član 5.1, prema kojem je za članstvo u Uefa potrebno da zemlja bude nezavisna i da je priznaju Ujedinjene nacije. Medjutim, CAS je u tumačenju istine dodao da je taj član ambivalentan i da zahteva pojašnjenje“, piše u saopštenju.

Beta