RAFA PODSETIO NA STARE DANE: Monfis je udarao kao gromovnik, ali se Nadal plasirao u četvrtfinale! (VIDEO)

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Australijen opena posle trijumfa nad Gaelom Monfisom od 3:1 (6:3, 6:3, 4:6, 6:4).

Meč je trajao 179 minuta.

Nadal je u prva dva seta bio daleko bolji rival. Monfis je snažno udarao, ali je Španac kao u najboljim danima sve vraćao i terao rivala na veliki broj neiznuđenih grešaka. Francuz ih je u prva dva seta napravio čak 25. Imao je Monfis više vinera, ali to mu nije donelo mnogo pomoći. Nadal je relativno lako poveo sa 2:0.

Monfis je i u trećem setu pravio dosta grešaka, ali je imao i više vinera. To ga je držalo u setu. Pri rezultatu 4:4 Francuz koristi Nadalovu nepažnju i pravi brejk. U narednom gemu Španac je propustio četiri brejk lopte da stgine do izjednačenja. Monfis je teškom mukom osvojio gem, a samim tim i set sa 6:4.

Nastavio je  Francuz da igra dobro i na startu trećeg seta. Udarao je kao iz topa, za šta Nadal nije imao pravo rešenje. Nakon što je spasao dve brejk lopte pri rezultatu 2:2, Monfis u narednom gemu lagano oduzima servis Nadalu. Osvojio je još jedan posle toga, pa je poveo sa 4:2. Ipak, od tog trenutka šesti teniser sveta je krenuo da greši kao u prvom setu. Španski bik je to znalački koristio, te je sa četiri vezana gema stigao do 6:4 i pobede od 3:1.

Monfis je završio meč sa 52 vinera, imao ih je čak 31 više nego Rafa. Međutim, imao je neverovatne 64 neiznuđene greške, naspram 27 Nadalovih. U tome je bio i ključ trijumfa Španca.

Prisustvovali smo veoma dobrom meču, u kome je Monfis na trenutke pogađao neverovatne poene, ali je zato i veoma često pravio katastrofalne greške. Nadal se sa druge strane veoma dobro branio, a kada je trebalo pogađao je i sjajne forhend vinere.

U četvrtfinalu Nadala čeka duel sa Milošem Raonićem i po svemu sudeći čeka nas pravi spektakl.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!