SRBIJA OSTALA BEZ PREDSTAVNIKA U SINGLU: Viktor poveo protiv Vavrinke, pa „nestao“ sa terena

Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće na Australijen openu u trećem kolu.

Njega je posle preokreta savladao Stanislas Vavrinka sa 3:1 (3:6, 6:2, 6:2, 7:6) u meču koji je trajao 155 minuta.

Posle izjednačenog starta prvog seta, Švajcarac je prvi stigao do brejka, pa je poveo sa 3:1. Ipak, to je Vavrinki bio poslednji gem u ovom setu. Troicki je zaigrao sjajno, a Sten je počeo da pravi veliki broj grešaka, pa je srpski teniser na kraju slavio sa 6:3 i stigao do prednosti od 1:0.

Nastavio je Viktor da igra na visokom nivou, međutim prekretnica meča bila je u četvrtom gemu drugog seta. Kod rezultata 30:30 na Vavrinkin servis, Troicki je odigrao izvanredan poen, ali je nakon sumnjive lopte njegov smeč završio u mreži. Sten je uspeo da osvoji ovaj gem. Viktor je potpuno pao, pa je Vavrinka vezao četiri gema i stigao d0 6:2 i izjednačenja na 1:1.

Ništa se nije menjalo ni u trećem setu. Troicki je i dalje bio mislima u četvrtom gemu prošlog seta, a Švajcarac je pogađao kako samo on ume, iz svih uglova, iz svih mogućih i nemogućih pozicija. Vavrina je brzo stigao do prednosti od 4:0, koju je bez problema sačuvao do kraja seta, u kome je kao i u prošlom bilo 6:2.

Troicki je zaigrao na nešto većem nivou u četvrtom setu, ali je Vavrinka ponovo prvi stigao do brejka kod rezultata 2:2. U narednim gemovima Švajcarac je bez i malo problema čuvao svoj servis. Usledio je deseti gem, Vavrinka je servirao za pobedu u meču, ali je odigrao očajno, pa je Viktor uspeo da izjednači na 5:5. Međutim, umesto da povede sa 6:5 Troicki je odigrao očajan gem, te je dopustio rivalu da još jednu veliku priliku za trijumf. Sten je ponobo servirao za meč, ali se Viktor nije predavao. Srpski teniser je još jednom stigao do brejka, i samim tim je uspeo da uvede set u taj-brejk. Vavrinka odmah na startu odlučujućeg gema pravi mini-brejk. U narednih nekoliko poena, oba tenisera su bila sigurna prilikom servisa. Pri rezultatu 5:4, Troicki uspeva da vrati mini-brejk i izjednači na 5:5. Švajcarac nije iskoristio meč loptu, pa je Viktor sjajnim servisima došao do 7:6 i prilike da uvede meč u peti set. Sten nije ubacio prvi servis, ali je srpski teniser brzopleto izleteo na mrežu i poslao lopticu u mrežu. Vavrinka je stigao do druge meč lopte, a Troicki je još jednom bespotrebnom greškom omogućio rivalu da stigne do 9:7 i prođe u osminu finala.

Vavrinku tamo čeka Andreas Sepi, koji je u četiri seta savladao Stiva Darsisa.

Ostaje žal što Viktor nije iskoristio brojne šanse u ovom meču, ali što je još jednom imao težak žreb.

Srbija je tako posle dugo vremena ostala bez ijednog singl igrača u drugoj nedelji Australijen opena.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!