ČEHINJA DOMINIRA: Serenina noćna mora redom gazi rivalke!

Peta teniserka sveta Karolina Pliškova odigrala je još jedan savršen meč, kojim je obezbedila plasman u treće kolo.

Ona je u drugoj rundi pregazila neiskusnu Anu Blinkovu (189. na WTA listi) sa ubedljivih 6:0, 6:2.

Finalistkinja US Opena je od samog starta meč dala do znanja mladoj Ruskinji da neće imati ni malo milosti. Blinkova je toliko loše igrala da u prva dva gema na svoj servis nije ubacila nijedan prvi servis. Pliškova je igrala na visokom nivou, pogađala je razorne forhende i bekhende, a servis ju je izvanredno služio. Posle samo 27 minuta igre Čehinja je stigla do 6:0.

Ništa se nije menjalo ni u drugom setu, Pliškova je dominirala, a Blinkova se trudila da stigne barem do jednog gema. Ruskinja je uspela, Pliškova je vodila sa 4:0, a onda je usledio i prvi gem za Blinkovu, uz gromoglasan aplauz australijske publike. Čehinja je bez ikakvih privela set kraju, pa je posle 35 minuta stigla do 6:2 i pobede od 2:0.

Pliškova je tako još jednom odigrala dominantu partiju, nakon što je u prvom kolu deklasirala Špankinju Soribes Tormo sa 6:2, 6:0.

Ima otvoren žreb i ukoliko bude ovako igrala, ne bi bilo čudo da još jednom u polufinalu Grend slema izbaci Serenu Vilijams, baš kao na US openu posle čega je Amerikanka posle duge vladavine pala sa prve pozicije na WTA listi.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!