VIKTOR OBOŽAVA MARATONE: Troicki posle pet setova nadmudrio Lorencija!

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 43. igrača sveta Paola Lorencija iz Italije posle pet setova, 6:3, 1:6, 7:6, 3:6, 6:3.

Troicki je pobedio za tri sata i 50 minuta.

Troicki je napravio brejk u drugom gemu prvog seta, što mu je bilo dovoljno da povede u meču, ali mu je Lorenci u drugom setu dva puta oduzeo servis i izjednačio je na 1:1. Teniseri su u trećem setu bili sigurni na svoje servise, pa je set rešen u taj-brejku, koji je srpski igrač dobio sa 7:3.

Lorenci je nakon toga uzvratio i uspeo je da izjednači na 2:2 zahvaljujući brejku u osmom gemu četvrtog seta.

U petom setu se vodila velika borba, Troicki je poveo sa 4:1, ali je Lorenci uspeo da osvoji dva vezana gema i primakne se. U osmom gemu Troicki se raspravljao sa sudijom, on je napravio brejk i poveo sa 5:3, ali je sudija Marijana Čičak tražila da se ponovi poslednji poen. Troicki je posle rasprave ipak osvojio poen i potvrdio brejk, a zatim je osvojio gem na svoj servis i pobedio.

On će u trećem kolu igrati protiv Švajcarca Stena Vavrinke, koji je ranije danas pobedio 30. tenisera sveta Stiva Džonsona sa 6:3, 6:4, 6:4.

Troicki je do sada sedam puta igrao protiv četvrtog tenisera sveta Vavrinke i nijednom nije pobedio. Poslednji put igrali su ovog meseca na turniru u Brizbejnu, kada je Švajcarac pobedio sa 7:6, 6:4.

Beta