PRVO VELIKO IZNENAĐENJE U MUŠKOM ŽREBU: Britanac poslao Čilića kući pre vremena!

Imamo i prvo veliko iznenađenje u muškoj konkurenciji na Australijen openu.

Sedmi nosilac Marin Čilić ispao je u drugom kolu od 51.tenisera sveta Britanca Danijela Evansa posle tačno tri sata igre, bilo je 3:1(3:6, 7:5, 6:3, 6:3)

Hrvat je prvi set rešio u svoju korist sa 6:3, pa je izgledalo da će osvajač US opena lagano privesti meč kraju i stići do trećeg kola. Ipak, Britanac je odlučio da mu zagorča ovo učešće u Melburnu.

U drugom setu Evans je stigao prednost Marina Čilića od jednog brejka, da bi u 12. gemu na servis Hrvata napravio još jedan brejk i tako izjednačio na 1:1.

Naredna dva seta donela su manje uzbuđenja. Britancu je u trećem setu bilo dovoljno da jednom oduzme servis rivali i lagano privede taj deo igre kraju, 6:3.

U ispostaviće se poslednjem setu na meču oba tenisera su bila nesigurna u gemovima na svoj servis. U takvoj konstalaciji snaga se bolje snašao Evans koji je tri puta brejknuo Čilića, jednom više nego Hrvat njega, i tako stigao ponovo do 6:3 i plasmana u treće kolo Austrlijen opena.

Danijel Evans je tako izjednačio najbolji rezultat na Grend slem turnirima, pošto se u dosadašnjoj karijeri nikada nije plasirao dalje od trećeg kola ni na jednom od četiri najveća turnira.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!