DOMINANTAN POČETAK: Sjajni Novak počistio Verdaska u tri seta

Dvostruki uzastopni osvajač titule na Australijan openu Novak Đoković pobedom je započeo misiju odbrane trofeja na prvom Grend Slemu sezone u Melburnu.

Drugi teniser sveta savladao je u prvom kolu turnira Španca Fernanda Verdaska u tri seta 3:0 (6:1, 7:6, 6:2) nakon skoro dva i po sata igre na „Rod Lejver Areni“.

Petnaesti međusobni okršaj dvojice tenisera nije bio uzdudljiv kao onaj koji su Novak Đoković i Fernando Verdasko imali u polufinalu turnira u Kataru, premda je u drugom setu vladala velika neizvesnost.

Posle samo dvadeset minuta igre Novak je imao pet gemova prednosti i praktično osvojen set, ali je potom Fernando Verdasko spasao dve brejk/set lopte i uspeo da se upiše na semafor, nakon čega je Novak potvrdio vođstvo na svoj servis.

U drugom setu je Novak Đoković praktično rešio pitanje pobednika, pošto Fernando Verdasko nije uspeo da iskoristi šanse koje su mu se ukazale usled nešto lošijeg početka seta srpskog tenisera.

Đoković je do petog gema dva puta sticao brejk prednosti, ali mu je Španac odmah uzvraćao, pa je u šestom gemu morao da brani brejk loptu koja je čitav set mogla da odvede u drugom pravcu.

Španac je u drugom setu igrao na visokom nivou, proradio mu je forhend, a u nekoliko navrata je odličnim riternima ugrožavao Novakov servis iako to nije bilo izraženo brejk loptama.

Pet brejk lopti Novak je propustio u devetom u jedanaestom gemu, ali je zatim sve naplatio u taj-brejku i tako praktično rešio pitanje pobednika.

Nakon drugog izgubljenog seta Fernando Verdasko je bio potpuno van balansa pa Nole sa tri vezana gema stiče prednost koju nije ispustio do kraja što mu je omogućilo plasman u drugo kolo Australijan opena.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće bolji iz duela Uzbekistanca Denisa Istomina i Hrvata Ivana Dodiga.

Sportske.net