DUCI EKSPRES SMAZAO FRANCUZA: Lajović uništio Robera, Srbija posle prvog dana 3/3!

Posle Jelene Janković i Viktora Troickog svoj put do drugog kola Australijen opena pronašao je i Dušan Lajović.

Za razliku od zemljaka Duci nije imao nikakvih problema, ubedljivo je savladao Stefana Robera sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:3) posle samo 122 minuta igre.

U prvom setu Lajović je brejkom u četvrtom gemu stekao nedostižnu prednost koju nije ispuštao do kraja, pa je posle 33 minuta sa 6:3 osvojio uvodni deo igre i poveo sa 1:0.

Duci je sjajno krenuo i drugi set, odmah na startu je oduzeo servis rivalu, da bi to isto uradio i u petom gemu. Rober je uspeo kasnije da vrati jedan brejk, ali to nije omelo srpskog igrača na putu do osvajnja drugog seta, pa je Lajović ponovo sa 6:3 uvećao prednost na 2:0.

Francuz je bolje započeo treći set. Rober je u trećem gemu brejknuo Lajovića. Ipak, Duci je već u narednom gemu napravio ribrejk. Odlučujući trenutak dogodio se pri rezultatu 4:3 za Srbina. Lajović je tada napravio ključni brejk, te je u narednom gemu stigao i do velike pobede. Sva tri puta je osvojio set sa 6:3!

U narednom kolu Lajović igra sa pobednikom meča Kačanov Manarino.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!