PARNI VALJAK MELJE NEMA STAJANJA: Partizan košem Hečera 0,3 sekunde pre kraja srušio Šarlroa

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u gostima Šarlroa sa 65:63 (14:20, 16:14, 14:17, 21:12), u 12. kolu Lige šampiona i tako se popeli na treće mesto tabele Grupe E.

Ovo je Partizanu bila peta uzastopna pobeda u Ligi šampiona i 11. u svim takmičenjima. Crno-beli imaju osam trijumfa do sada u ovom evropskom takmičenju, jedan manje od Bešiktaša, koji ima i utakmicu manje i isto koliko ima i Ludvizburg.

Partizan je danas gubio i sa 14 poena, a nikada nije vodio sa više od tri, ali je u finišu meča uspeo da preokrene. Prvo je Mihajlo Andrić postigao trojku za vodjstvo 61:58, posle čega je Šarlroa preokrenuo na 63:61, da bi Vilijam Hečer sa četiri vezana poena u poslednjih 36 sekundi doneo trijumf Partizanu. To su američkom internacionalcu bili jedini poeni na meču.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Andrić sa 14 poena. Adin Vrabac završio je utakmicu sa 11 poena i šest skokova, dok je Novica Veličković takodje postigao 11 poena. Uroš Luković doprineo je pobedi sa devet poena, a Miloš Koprivica sa osam.

Crno-beli su u Belgiji igrali bez povredjenih Branislava Ratkovice i Frenka Robinsona.

Najefikasniji u ekipi Šarlroa bio je Dževon Šeperd sa 31 poenom.

Beta