VELIKA BORBA U MITROVICI: Zvezda srušila Megu tek posle produžetka i ostala neporažena u ABA ligi

Košarkaši Crvene Zvezde upisali su i 17 trijumf u ABA ligi iz isto toliko mečeva. Za razliku od prethodnih duela u kojima su sa lakoćom gazili svoje rivale, ekipa Dejana Radonjića je tek posle produžetaka savladala Megu sa 81:69.

Branilac trofeja je posle prve četvrtine u kojoj je bilo 21:20 za domaćina, zaigrao dosta bolje u drugih 10 minuta, pa je na poluvremenu Zvezda vodila sa 43:32. Ipak, mladi asovi Mege se nisu predavali, pa su sjajnim otvaranjem treće četvrtine stigli na samo minus 1. Posle toga Crveno-beli su ubacili u veću brzinu i ubrzo su se odlepili na sigurnih 8 razlike. U četvrtoj četvrtini videli smo veliku borbu srpskih klubova. Mega je konstantno pritiskala Zvezdu, a na 20 sekundi pre kraja je stigla i do izjednačenja. Usledila je penal završnica, u kojoj su obe ekipe bile sigurne, pa se ušlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta Zvezda nije ništa prepuštala slučaju i dominantom i ubedljivom igrom je stigla do pobede od 81:69.

Najefikasniji u Zvezdi je bio Kuzmić sa 16 poena, Bjelica je ubacio 12, a Simonović 11. Pored njih trojice dvocifren je bio Jović sa 10, a isti broj poena upisao je i debitant Tompson. On je za samo sedam minuta koliko je proveo na terenu pokazao da će biti veliko pojačanje za tim Dejana Radonjića. U ekipi Mege najbolji je bio Jaramaz sa 15 poena, dok je Mušidi ubacio jedan manje.

FOTO: KK Mega