RASTI ENDI, JOŠ SI MALI: Đoković u epskom trileru pobedio Mareja i ulepšao Božić celoj Srbiji!!!

Novak Đoković je na sjajan način započeo 2017. godinu. Srpski teniser je, na Božić, u finalu turnira u Dohi savladao prvog igrača sveta Endija Mareja sa 2:1 (6:3, 5:7, 6:4).

Novak je mogao do pobede i posle dva seta, ali je pri vođstvu od 5:4 propustio čak tri meč lopte, pa je Endi na kraju osvojio taj deo igre.

U uvodnih nekoliko gemova prvog seta, Marej je pritiskao Novakov servis, ali srećom do brejka nije stigao. Kako se set bližio kraju tako je i Đoković bio sve sigurniji. Pri vođstvu od 4:3, srpski teniser je stigao do prve brejk lopte u meču, koju je odmah iskoristio. U narednom gemu je odigrao savršeno, pa je posle 49 minuta igre stigao do prednosti od 1:0.

Početak drugog seta bio je veoma izjednačen, dugo su obojica tenisera ljubomorno čuvala gemove na svoj servis. Kao i u prvom, ponovo je prvi poklekao Endi Marej. Novak je u sedmom gemu oduzeo po drugi put u meču servis rivalu, te stigao na korak od trijumfa. Ubrzo nakon toga Đoković je pri rezultatu 5:4 servirao za meč. Srpski as je imao tri meč lopte u tom gemu, ali je Endi neverovatnim potezima stigao do brejka i izjednačenja. Novak nije mogao da se opasulji do kraja seta, pa je Britanac stigao do 7:5 i poravnanja u setovima.

Kao i mnogo puta do sad, Đoković je ekspresno ostavio loše stvari iza sebe, i okrenuo se nastavku meča- Treći set je bio takođe veoma izjednačen. Sve se promenilo pri rezultatu 3:3, kada je Novak oduzeo Marejev servis bez izgubljenog poena. Do kraja meča najbolji srpski sportista nije dozvolio da se ponove greške iz drugog seta, pa je svoju četvrtu meč loptu iskoristio i tako osvojio 67. trofej u karijeri.

Čestitamo Novaku na sjajnom startu sezone i nadamo se da ćemo se i ove godine još mnogo puta radovati njegovim pobedama.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!

 

 

1 Comment on "RASTI ENDI, JOŠ SI MALI: Đoković u epskom trileru pobedio Mareja i ulepšao Božić celoj Srbiji!!!"

  1. Divovska boirba u kojoj je Novak prikazao svu raskos svoga sportskog intelekta i borbenosti, a Marej iznenadjujuci napredak koji sluzi na cast tenisu kao igri.N e mogu se oteti utisku da je ovo posloe dugog vremena bio sudar teniskih divova, u kojoj je pobedio onaj koji je zb8ilja najbolji na svetu a to je Novak.

Comments are closed.