ZASLUŽILI SU: Brazil i Kolumbija igraju prijateljski meč u čast Šapekoensea!

Prijateljska utakmica fudbalskih reprezentacija Brazila i Kolumbije, od koje će sav prihod otići za pomoć Šapekoenseu, odigraće se 25. januara u Rio de Žaneiru, saopštila je Brazilska fudbalska konfederacija (CBF).

Fudbaleri Šapekoensea, članovi stručnog štaba i funkcioneri kluba su među poginulima u avionskoj nesreći koja se prošlog meseca dogodila u Kolumbiji. Šapekoense je putovao na utakmicu protiv Atletiko Nasionala u finalu Kupa Sudamerikana. Od 77 putnika i članova posade u avionu poginula je 71 osoba.

Fudbalski klubovi i razne fudbalske organizacije nude pomoć klubu, a pojedini evropski i južnoamerički klubovi ponudili su besplatno svoje igrače na pozajmicu.

U prijateljskoj utakmici s Kolumbijom, koja će se odigrati 25. januara na Nilton Santos stadionu u Riju, za Brazil će nastupiti igrači iz domaćih klubova.

– Pošto to nije termin FIFA za međunarodne utakmice, pozvaćemo igrače iz brazilskih klubova kako ne bismo osramotili klubove ili igrače koji bi morali da odbiju poziv jer su fudbalske lige u to vreme u toku – navodi se u saopštenju CBF.

Beta