FEDERER OTKRIO: Evo šta ga je iznenadilo kod Novaka

Rodžer Federer je u intervjuu za Njujork Tajms otkrio da je bio iznenađen činjenicom da Novak nije završio sezonu na prvom mestu.

– Moram da priznam da sam malo iznenađen, jer kada neko počne sezonu kao Novak, ostvari san osvajanjem Rolan Garosa, dođe do četvrtog grend slema u nizu naravno da niko, pa čak ni sami igrači ni ne pomišljaju da bi neko drugi mogao da završi godinu na prvom mestu. Budimo iskreni, Đoković nije loše odigrao drugu polovinu sezone, osvojio je Toronto, igrao finale Ju-Es opena i završnog Mastersa u Londonu. Pomislite da je to dovoljno, jer je potrebno da neko bude spektakularan, a Marej je upravo to uradio i skidam mu kapu za to, rekao je Švajcarac.

Rodžer je rekao i da razume Novakov pad posle osvanjanja Rolan Garosa.

– Možda je ljudski da razumete da je Novak imao pad, jer je uradio sve ono što je želeo. Onda morate da smislite i postavite sebi nove ciljeve. Možda je upravo ovo što se izdešavalo najbolja preporuka za sledeću sezonu. Endi je imao sjajnu priču, Novak takođe, Rafa će uvek da ima dobru priču, ja se vraćam i nadam se da će i moja da bude dobra. Mislim da će početak sezone, pogotovo Australijan open da bude epski, rekao je Federer za Njujork Tajms.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, kliknite na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!