ĐURĐEVIĆ: Sigurno smo bolji od Zvezde, osvojićemo duplu krunu!

Mladi centarfor Partizana Uroš Đurđević ubeđen je da je njegov tim kvalitetniji od Crvene zvezde i da će na proleće nadoknaditi šest bodova minusa, ali i osvojiti „duplu krunu“.

„Od početka mog staža u Partizanu verujem u titulu. Siguran sam da smo bolji od Crvene zvezde, ali, kao što trener Nikolić kaže, gledamo samo svoje dvorište. Mislim da je ceo stručni štab zadovoljan kako smo odigrali prvi deo sezone, nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti na proleće“, rekao je Đurđević Tanjugu.

Talentovani fudbaler ističe da je zadovoljan ličnim i učinkom ekipe, posebno u finišu prvog dela sezone, rekavši da mu je žao što dolazi pauza jer je Partizan u formi.

„Otkad sam došao u Partizan beležimo pobede, uz samo dva remija. Takođe, dobro nam ide u Kupu, pa nam je želja da na kraju sezone uzmemo oba domaća trofeja. Sistem takmičenja u Superligi ide nam u prilog, dele se bodovi i ima još dosta da se igra, verujem u svoje saigrače“, rekao je Đurđević.

Kapiten mlade reprezentacije Srbije naglašava da mu je dolazak u Partizan bio pun pogodak, kao i da neće menjati sredinu posle samo nekoliko meseci, uprkos interesovanjima iz inostranstva.

„Došao sam u Partizan zbog trenera Marka Nikolića jer sam želeo ponovo da sarađujem sa njim. Radili smo zajedno u Radu, pružio mi je šansu da debitujem sa 17 godina i mislim da sam napravio pravi korak. Počeo sam da dajem golove, znače mi na samopouzdanju, a došli su zbog kontinuiteta, pošto mi je samo to nedostajalo u prethodne dve i po godine u inostranstvu. Takva situacija nije bila u Holandiji (Vitese) i Italiji (Palermo), ali sam u Partizanu dobio priliku i golovi su došli“.

Đurđević ne krije da je kao novogodišnje želje u 2017. izabrao titulu prvaka Srbije, mnogo golova i zlatno na Evropskom prvenstvu u Poljskoj za mlade.

„Od Deda mraza želim titulu i dosta golova, ali i zlatnu medalju sa mladom reprezentacijom. Dugo smo zajedno, bili smo evropski i svetski prvaci i kao predvodnik te generacije nadam se da ćemo napraviti pravi rezultat na šampionatu Evrope“, zaključio je Đurđević, strelac 11 golova u Superligi i nacionalnom kupu.

Tanjug