PL: Novi minimalac Čelsija, Pogba i Ibra spasili Junajted, Eriksen vuče Totenhem ka vrhu, pobedio i Siti (VIDEO)

Završeno je i 16 kolo Premijer lige.

Liverpul je seriju loših rezultata prekinuo lakom pobedom nad Midlsborom u gostima od 3:0. Junak trijumfa bio je sjajni Adam Lalana koji je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju, pored njega strelac je bio i Origi.

Čelsi je nastavio da ređa tesne pobede. Ekipa Antonija Kontea upisala je deseti trijumf u nizu pošto je u gostima sa 1:0 savladala Sanderlend. Jedini gol videli smo u prvom poluvremenu, a postigao ga je Sesk Fabregas. Matic i Ivanovic su dobili priliku za igru tek u drugom poluvremenu.

Mančester Junajted je posle dugo vremena vezao dve pobede u Premijer ligi. Murinjovi momci su posle velike muke i borbe pobedili Kristal Palas u gostima sa 2:1. Poveli su Đavoli golom Pogbe pred kraj prvog poluvremena. Mekkarti je svojim petim pogodkom u sezoni izjednačio rezultat u 66. minutu. Izgledalo je da će Junajted ponovo da kiksne, ali je Ibrahimović golom u 88. minutu doneo velika tri boda svom timu.

Niz od dva poraza prekinuo je Siti. Građani su na svom terenu sa 2:0 rutinski savladali Votford. Ekipa Pepa Gvardiole postigla je po gol u oba poluvremena. U prvom je strelac bio Zabaleta, a u završnici meča je konačan rezultat postavio Silva.

Totenhem se brzo opasuljio od poraza od Junajteda. Ekipa Maurisija Poketina sa 3:o je pobedila Hal na Vajt Hart Lejnu. Junak trijumfa bio je sjajni Kristijan Eriksen koji igra u životnoj formi. Danac je postigao dva gola, i na to dodao jednu asistenciju.

U ostalim utakmicama Vest Hem je pogodkom Nobla sa 1:0 savladao Barnli. WBA je upisao važan trijumf nad Svonsijem, bilo je 3:1. A het trik u razmaku od samo 13 minuta postigao je Salomon Rondon. Jedini meč na kome nije bilo golova bio je onaj između Stouka i Sautemptona. Gosti nisu uspeli da iskoriste igrača više, pošto je Arnautović u 23. minutu zaradio crveni karton.