VELIKI USPEH: Srpska skijašica Nevena Ignjatović došla do prvih bodovau Svetskom kupu!

Američka skijašica Mikaela Šifrin pobedila je u današnjoj trci slaloma voženom u italijanskom Sestrijereu, dok je Nevena Ignjatović došla do prvih bodova u sezoni u Svetskom kupu, pošto je zauzela 27. mesto.

Šifrinova je u obe vožnje bila ubedljivo najbrža, a trku je završila u u ukupnom vremenu od minut, 37 sekundi i 80 stotinki, što joj je bilo dovoljno za treću pobedu u sezoni, a 23. u karijeri.

Drugo mesto zauzela je Slovakinja Veronika Velez Zuzulova sa sekund i devet stotinki zaostatka, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja sa sekund i 29 sekundi zaostatka našla Vendi Holdener iz Švajcarske.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović ostvarila je rezultat karijere u slalomu u Svetskom kupu. Ona je posle prve vožnje zauzimala 29. mesto, ali je u drugoj ostvarila napredak od dve pozicije i tako došla do prvih bodova u karijeri u slalomu. Srpska skijašica imala je pet sekundi i 30 stotinki zaostatka za pobednicom.

Šifrinova je današnjom pobedom uvećala prednost u generalnom plasmanu i sada na prvoj poziciji ima 498 bodova, druga je Lara Gur iz Švajcarske sa 393, a treća je Italijanka Sofija Gođija sa 347.

U poretku slaloma Šifrinova je takođe prva sa maksimalnih 300 bodova, prati je Zuzulova sa 210, dok je Holdener treća sa 200.

Beta