NASTAVAK CRNO-BELOG NIZA: Het-trik i rekord maestralnog Đurđevića za nova tri boda Partizana (VIDEO)

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u gostima Čukarički sa 3:1, u 20. kolu Super lige Srbije i tako se osamili na drugom mestu tabele.

Pobedu Partizanu doneo je Uroš Djurdjević, koji je ostvario het-trik. On je danas i postigao najbrži gol u Super ligi, pošto je bio strelac već u 10. sekundi. Gol za Čukarički postigao je Ognjen Ožegović iz penala u 35. minutu.

Ovo je crno-belima sa topčiderskog brda bila 16. utakmica bez poraza u svim takmičenjima, i 14. pobeda u tom nizu. Partizan sada ima 45 bodova, šest manje od Crvene zvezde i tri više od Vojvodine, koja je u petak izgubila od Javora 2:1.

Čukaričkom je ovo bio 10. poraz u sezoni, tako da je ostao na 12. mestu sa 20 bodova.

Crno-beli nisu mogli da zamisle bolji početak utakmice na Banovom brdu pred oko 1.500 gledalaca, pošto su posle samo 11 sekundi od kako su krenuli sa centra stigli su do gola. Miroslav Vulićević je sa desnog boka proigrao Djurdjevića koji je pobegao Dušanu Lagatoru, izašao je sam ispred Nikole Petrića i laganim udarcem ga savladao.

Rano primljen gol nije mnogo uzdrmao Čukarički koji je postepeno preuzimao inicijativu. U 15. minutu „brdjani“ su umalo došli do izjednačenja, ali je udarac Aleksandra Jevtića sa ivice šesnaesterca odbranio Filip Kljajić. Ekipa Gordana Petrića sredinom prvog dela igre kontrolisala je ritam utakmice na Banovom brdu, sve više je pritiskala Partizan, koji nije imao ideju kako da ugorzi Petrića.

Vezista Čukaričkog Obeng Regan je u 32. minutu još jednom pokušao sa ivice šesnaesterca da ugrozi gol Partizana, ali je Kljajić ponovo dobro intervenisao. Crno-beli nisu izdržali pritisak Čukaričkog koji je u 35. minutu stigao do izjednačenja iz jedanaesterca koji je realizovao Ožegović.

Ožegović je prethodno utrčao u šesnaesterac pošto je na desnom boku lepo prošao Nemanju Miletića koji ga je potom oborio s ledja, a sudija Milorad Mažić je pokazao na belu tačku.

Čukarički se posle izjednačenja povukao, a Partizan je u poslednjih desetak minuta prvog dela igre imao inicijativu i par pokušaja s distance, ali je Petrić bio siguran na golu. Crno-beli nastavili su u istom ritmu i drugom poluvremenu, što im je već u 50. minutu donelo novo vodjstvo. Valeri Božinov je proigrao Djurdjevića, koji je sa ivice šesnaesterca lob udarcem savladao istrčalog Petrića.

Čukarički je umalo u 56. minutu stigao do izjednačenja, ali je Kljajić odbranio udarac Ožegovića s oko sedam metara, posle dodavanja Stefana Živkovića s leve strane.

Crno-beli su nastavili s ofanzivnom igrom i u 61. minutu stigli su i do trećeg gola, najlepšeg na utakmici. On je posle solo prodora izmedju trojce igrača snažno šutirao u dalji ugao sa oko 20 metara levo iskosa, a Petrić je u ovoj situaciji bio nemoćan.
Čukarički u drugom poluvremenu nije imao odgovor na igru Partizana, koji je u 67. minutu umalo poveo sa 4:1, ali Božinov nije bio precizan u situaciji „jedan na jedan“ s Petrićem. Do kraja susreta bitka se uglavnom vodila na sredini terena, iako je Partizan imao blagu inicijativu, dok je Čukarički pokušavao da organizuje ozbiljniji napad, ali im to nije pošlo za rukom.

Trener Partizana je u 89. minutu u igru umesto Djurdjevića uveo 17-godišnjeg napadača Djordja Jovanovića koji je debitovao u dresu crno-belih, a heroj utakmice je dobo priliku da aplauzima bude ispraćen sa terena.

Beta