KOSTA HEROJ PLAVACA: Čelsi surovo kaznio promašaje Sitija (VIDEO)

Fudbaleri Čelsija nastavili su da ređaju pobede. Ekipa Antonija Kontea savladal je na Etihadu posle preokreta Mančester Siti sa 3:1.

Građani su dominirali tokom većeg dela utakmice, propustili su nekoliko velikih šansi u prvom poluvremenu. Čelsi je samo dva puta zapretio, oba puta preko Azara. Ipak, tim Pepa Gvardiole uspeo je da stigne do gola, i to uz dosta sreće. Navas je centrirao, a loptu u svoju mrežu je sproveo Geri Kejhil. Na odmor se otišlo sa prednošću Sitija od 1:0. U prvih 45 minuta bile su tri sporne situacije i sve na „štetu“ domaćina. Sudija Tejlor je bio u centru pažnje, pre svega jer Luizu nije dodelio direktan crveni karton.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku utakmice. Siti je potpuno dominirao, ali je ovoga puta promašivao još više. Ređali su se šanse, a najveću je propustio De Brujne kada je sa par metara pogodio prečku praznog gola. I kao pto često biva u fudbalu i sportu uopšte, Čelsi je stigao do potpunog preokreta. Sve je krenulo sjajnim dugim dodavanjem Fabregasa za Kostu, koji je lako dobio duel sa Otamendijem i zatim postigao gol za 1:1. Igrao sw 60. minut. Deset minuta kasnije sevnula je munjevita kontra, Dijego je dodao do Vilijana, a ovaj je bez problema prevario i savladao Brava. Do kraja utakmice pokušavao je Siti da stigne do remija, ali je uspeo da primi još jedan gol. Ponovo je Čelsi izveo neverovatnu kontru, koju je rešio Azar i postavio konačnih 3:1. Siti je samo uspeo da dodatno pokvari stvari, kada su u poslednjim sekundama utakmice isključeni Aguero i Fernandinjo.

Kolarov je odigrao svih 90 minuta u dresu Građana.

Ovim trijumfom Čelsi je pobegao Sitiju na četiri boda, i nalazi se na vrhu tabele sa 34 poena. Gvardiolin tim je sada treći i ima 30 bodova.