NAJNOVIJA TEORIJA: Avion sa fudbalerima Šapekoensea pao zbog igrice?!

Avionska nesreća u kojoj su poginuli skoro svi fudbaleri brazilskog kluba Šapekoense preplavila je medije širom sveta. Svakim danom dolazi se do novih tragova, indicija, ali i teorija.

Poznato je da je avion kojim su leteli nesrećni fudbaleri ostao bez goriva, ali je se i dalje ne znaju razlozi zbog čega je letelica bolivijske aviokompanije ostala bez kerozina.

Direktor ove aviokompanije Gustavo Vargas rekao je da je pilot odlučio da leti za Medeljin, i ako pre toga nije dopunio gorivo.

Na istraživačima i nadležnim organima je da utvrde zašto pilot nije ispoštovao proceduru, a za to vreme javila se najnovija teorija koja za ovakav postupak pilota krivi video igru!? Do nje se došlo  prepiskom fudbalera na „WhatsApp“-u.

Britanski mediji prenose da je jedan od igrača koji nije putovao za Medeljin, Demerson Košta otkrio prepisku u kojoj se fudbaleri iz aviona šale kako je avion u Boliviji zadržan zbog toga što je jedan igrač zaboravio igricu u svom prtljagu.

– Poslednja poruka na grupnom četu bila je od Čina, šalio se kako je neko od saigrača zaboravio igricu u svom koferu i da let zbog toga kasni, izjavio je Košta.

Po ovoj teoriji pilot je zbog ovog kašnjenja odlučio da ne dosipa gorivo i što pre krene put Medeljina, u kome je nesrećni Šapekoense trebao da odigra prvi finalni meč Kopa Sudamerikane protiv Atletiko Nasionala.

Ovo su ipak samo indicije, i tek nam ostaje da sačekamo da se istraga oko ove stravične nesreće, u kojoj je poginulo 76 ljudi, završi.