ĐOKOVIĆ: Samo sam seo malo da se odmorim, vratiću se još jači!

Najbolji srpski teniser Novak Djoković družio se danas u Beogradu s mladim teniserima, trenerima i teniskim radnicima u Teniskom savezu Srbije (TSS).

Glavna tema bila je „uticaj snage misli na rezultate u sportu“, a Djoković je govorio o psihološkom pristupu mečevima, treninzima, i drugim profesionalnim obavezama.

Više od stotinu dečaka i devojčica imali su brojna pitanja za Djokovića, a jedno od njih je bilo zašto mu je pala forma, te se spustio na drugo mesto rang-liste ATP.

„Nisam pao. Samo sam malo seo da se odmorim, da bih se vratio još jači“, rekao je Djoković uz osmeh.

Decu su, izmedju ostalog, zanimali detalji vezani za pravilnu ishranu i suplementaciju u sportu, šta je to što bi trebalo da jedu i piju tokom treninga, pre i posle mečeva.

Bilo je reči i o medicini u sportu, o psihoterapeutskim metodama, kako da se pobedi trema, blokada izmedju treninga i izlaska na teren, borbe sa pritiscima i očekivanjima, strahom od poraza, kako da se savladaju brojne prepreke na putu ka uspehu.

Druženje sa decom deo je edukativnih aktivnosti TSS-a i Djokovića, koji se trude da što češće mladim igračima i trenerima prenose iskustva, kako bi im pomogli da unaprede svoje rezultate.

Susretu su prisustvovali teniser Nenad Zimonjić, selektor Dejvis kup selekcije Bogdan Obradović, selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica, doktor Dejvis kup tima Srbije Zdeslav Milinković, kao i predstavnik Antidoping agencije Srbije Nenad Dikić.

Beta