ROBINSON: Mi smo radnička ekipa, moramo žestoko da se borimo za svaku pobedu

Košarkaš Partizana Frenk Robinson rekao je da on i njegovi saigrači shvataju da su „radnička ekipa“ koja će protiv svakog morati da se trudi, i dodao da sada dolazi vreme da treba da se oduži treneru, ekipi i navijačima za strpljenje koje su mu ukazali.

Partizan je u subotu uveče u finišu meča došao do pobede nad Mega Leksom od 86:79.

„Mislim da počinjemo da shvatamo ko smo, kao i da neće biti lakih utakmica za nas. Moramo da shvatimo kao tim da smo mi radnička ekipa, tim koji mora da se žestoko bori za sve. Nije tajna da nismo najtalentovaniji, tako da naša energija i pristup utakmici moraju da budu visoki svake večeri, i to smo uspeli u ovoj utakmici. Znali smo da je ona važna za nas kada su u pitanju planovi za ‘fajnal for’. Izuzetno sam ponosan na naše igrače koji su se borili i uradili šta je trebalo da bismo pobedili“, rekao je Robinson posle pobede.

Američki košarkaš je u Partizan došao sa ozbiljnom povredom kolena i oporavljao se tokom sezone, u kojoj nije ostavio traga u igrama crno-belih do poslednjih mečeva, kada je počelo da se oseća njegovo prisustvo na terenu. Trener Aleksandar Džikić je opisao Robinsonovu spremnost kao „borbu sa samim sobom, u kojoj trenutno pobedjuje“.

„Nije tajna da sam došao sa prilično ozbiljnom povredom. Kada se borite sa takvom vrstom povreda, počinjete da se pitate o svojoj košarkaškoj sposobnosti. Trenutno se borim sa sam sa sobom i pobedjujem. Trener je bio vrlo strpljiv i tim je bio vrlo strpljiv. Sada je red na mene da im vratim za to strpljenje, kao i navijačima. Razgovarali smo o tome da treba da ostavim sve iza sebe sve što je bilo i da shvatim da sam zdrav. Dobar je osećaj kad vidim da sam imao devet skokova. To je mnogo skakanja i dočekivanja, što mi daje mnogo poverenja u moje noge“, rekao je Robinson.

On je sada fizički zdrav, a ocenio je da mu je kondiciona sprema na oko „80 odsto“.

„Sada treba da preuzimam inicijativu u napadu i da ostanem koncentrisan u odbrani i da razumem šta je moja uloga u ovom timu i kako mogu da pomognem u pobedjivanju. Svaki protivnik je drugačiji i ja u svakoj utakmici treba da budem drugačiji. Biće utakmica kada treba da postignem 15 poena, a biće i onih kada treba da imam devet skokova, kao večeras, umesto poena. To je proces. Kada dodje trenutak da treba da budem na maksimumu, sigurno ću biti“, rekao je Robinson.

Beta