KONTE: Moji fudbaleri slobodno mogu na piće posle utakmice

Trener Čelsija Antonio Konte rekao je da nije zabrinut zbog ponašanja njegovih fudbalera i da voli da im daje slobodu kada nemaju obaveze u klubu.

Konte je to rekao britanskim medijima odgovarajući na pitanje o kapitenu Engleske Vejnu Runiju, nakon što je San objavio njegove slike u pijanom stanju na jednoj svadbi, posle utakmice sa Škotskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Runi se izvinio zbog neprimerenog ponašanja, a Fudbalski savez Engleske zabranio je reprezentativcima noćne izlaske dok su na dužnosti u državnom timu.

Konte je od dolaska u Čelsi uveo pravila o ishrani fudbalera, ali ne i alkoholu kada imaju slobodne dane. On je rekao da veruje da njegovi igrači neće previše slaviti i da zbog toga nije potpuno zabranio alkohol.

„Posle utakmice, kada igrači imaju slobodno vreme, važno je da im date slobodu. Želim da moji igrači, u slobodno vreme, preuzmu odgovornost za svoje ponašanje. Pre svega zato što sam, kada sam bio fudbaler, imao takva iskustva i izlazio na piće posle utakmica. To je normalno posle utakmice, pogotovo ako pobediš, da želiš da slaviš. Ali, uvek je važno da misliš i na narednu utakmicu“, rekao je Konte, preneli su britanski mediji.

Mediji su spekulisali i da će Runi izgubiti kapitensku traku u reprezentaciji. Konte je rekao da se kao trener u Juventusu, Čelsiju i reprezentaciji Italije nikada nije susreo sa takvom situacijom.

„Takva situacija mi se nikada nije dogodila. Teško mi je da odgovorim da li mediji preuveličavaju, ali ako mi se tako nešto dogodi, obavestiću vas“, rekao je Konte.

Beta