TIM POVEO, ALI UZALUD: Novak ekspresnim preokretom do startne pobede u Londonu

Novak Đoković je uspešno započeo odbranu titule na završnom mastersu u Londonu. Srpski teniser je posle preokreta sa 2:1 (6:7, 6:0, 6:2) savladao Dominika Tima. Osim prvog seta, sve može da nas raduje igra našeg igrača. Nole je u drugom i trećem setu podsetio zašto je toliko dugo bio najbolji teniser sveta, i zašto će i u budućnosti ponovo doći na prvu poziciju.

Austrijanac je igrao veoma dobro u prvom setu. Nole je nekoliko puta tokom uvodnog dela meča pretio rivalu, jednom je imao i brejk loptu, ali nikako nije uspeo da mu oduzme servis. Sa druge strane Đokovićevi gemovi su uglavnom prolazili bez ikakvih problema, pa se ušlo u taj-brejk. Tim je bolje igrao u odlučujućem gemu, pa je ubrzo došao do tri set lopte, 6:3. Usledio je veliki pad u igri Austrijanca koji je napravio čak dve duple servis greške u nizu, pa se Đoković bar na trenutak izvukao. Ipak, srpski teniser je kasnije propustio jedinu set loptu, a Tim je iskoristio tek svoju sedmu, pa je posle 69 minuta ige vodio sa 1:0.

To je bilo sve od Austrijanca na ovom meču. Probudio je onog starog Novaka, koji je nemilosrdno gazio rivale. Đoković je odigrao najbolji set još od Roland Garosa, bez greške. Pogađao je srpski teniser kao nekada, Tim nije znao gde se nalazi. Forhend, behend, volej, sve je Noletu polazilo od ruke, konačno se ponovo kod njega videlo uživanje u igri. Posle samo 23 minuta Đoković je stigao do izjednačenja, a u celom setu izgubio je samo 10 poena.

Problema nije bilo ni u odlučujućem setu. Nastavio je Novak sa atomskim tenisom, a Austrijanac mu je sve teže parirao. Đoković je dva puta brejknuo rivala u ovom setu i na kraju sa nulom osvojio gem za pobedu. Treći set trajao 33 minuta,

Đokovića za dva dana očekuje meč sa Raonićem, dok će Tim igrati protiv Monfisa.