MATIĆ: Nema mesta slavlju, ali moramo da budemo zadovoljni bodom

Srpski fudbaler Nemanja Matić rekao je da njegova reprezentacija mora da bude zadovoljna bodom u Velsu, ali da ne treba da slavi nerešen rezultat.

„Žao mi je što malo ranije nismo izjednačili, imali bismo vremena i za drugi gol, ali ovo je bilo zaista teško gostovanje i moramo da budemo zadovoljni. Naravno, ne treba da slavimo što smo igrali nerešeno“, rekao je Matić novinarima u Kardifu.

Srbija je sinoć odigrala nerešeno 1:1 sa Velsom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a do boda je došla u finišu susreta. Protivnik je vodio od 30. minuta golom Gareta Bejla, a izjednačujući pogodak postigao je Aleksandar Mitrović u 86. minutu.

„Primljeni gol nas je poremetio i utakmica je krenula u drugom smeru. Oni su tim golom podigli sebi samopouzdanje, digli publiku na noge i bilo nam je teže posle toga. Sve što smo se dogovorili u pauzi smo uradili, da počnemo kao da je 0:0, da budemo strpljivi, da ne srljamo i da će gol doći, kao što je i došao“, kazao je Matić.

Po njegovoj oceni, reprezentacija Srbije je bila strpljiva do kraja i pokazala da „ume da igra fudbal“ i „na rezultat“.

Srbija posle četiri kola zauzima drugo mesto na tabeli Grupe D, sa dva boda manje od Irske. Matić je rekao da ima još mnogo do kraja kvalifikacija.

„I dalje smo u trci za prvo mesto, daćemo sve od sebe do kraja. Ništa ne bi bilo završeno i da smo pobedili ili izgubili. Nismo lideri, što ne znači da je katastrofa, ima još mnogo utakmica, sve je moguće. Treba da gledamo sebe, osvojimo što više bodova i budemo u Rusiji, što je najbitnije“, kazao je Matić.

On je naveo da su fudbaleri Velsa „igrali malo prljavije“, ali da ih razume.

„Mi smo igrali fer-plej. Oni su bili mnogo agresivniji, iako je bilo startova i sa naše strane. Publika im je dala motiv više, hteli su da nas pobede, išli su na sve ili ništa, donekle ih i razumem“, rekao je Matić.

Srbija će narednu kvalifikacionu utakmicu igrati 24. marta, kada će gostovati Gruziji u Tbilisiju.

FOTO: FSS

Beta