IVANOVIĆ: Postali smo ekipa koja zna šta radi na terenu, odigrali smo dobru utakmicu

Bane Ivanović Crvena zvezda marakana zenit transferi

Kapiten fudbalske reprezentacije Branislav Ivanović rekao je da je njegova ekipa zaslužila bod protiv Velsa i dodao da je Srbija odigrala jako dobar meč.

Srbija je igrala nerešeno 1:1 sa Velsom u Kardifu, i tako ostala neporažena posle četiri kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

„Bod protiv Velsa je sigurno zaslužen. Mislim da smo odigrali veoma dobru utakmicu, utakmicu u kojoj smo, nevezano za grešku koju smo napravili, dominirali. Kontrolisali smo utakmicu i zato ostaje taj mali žal i mišljenje da smo mogli više“, rekao je Ivanović novinarima posle utakmice.

Vels je poveo u 30. minutu golom Gareta Bejla, posle velike greške Matije Nastasića.

„Mislim da smo mi ekipa koja u ovom trenutku igra sa samopouzdanjem, koja u svakom trenutku zna šta radi na terenu, tako da te individualne greške koje se dešavaju u fudbalu nisu uticale na nas što je još jedan pozitivan signal“, rekao je Ivanović.

Izjednačenje i bod Srbiji doneo je Aleksandar Mitrović u 86. minutu.

„Mislim da Mitar igra fenomenalno, da je sazreo kao osoba, kao fudbaler. Dušan Tadić je odigrao isto fenomenalno, sa ovom povredom… Neverovatno je kako je uspeo da ostane na terenu, a još i da odigra dobro. Bitno je za ekipu da ti navalni igrači imaju veliko samopouzdanje, da žele, da imaju ideju i to sve daje veliki rezultat. Mi možemo još bolje i nadamo se da će biti još bolje“, rekao je kapiten Srbije.

Srbija je druga u Grupi D sa osam bodova, dva manje od vodeće Irske, dva više od Velsa, četiri od Austrije, šest od Gruzije, a sedam od poslednjeplasirane Moldavije.

„Mislim da je Irska ekipa koja igra bolje utakmice na strani, odigrali su i protiv nas veoma dobro, evo sada su pobedili Austriju. Naša grupa je ujednačena i mislim da će biti neizvesno do samog kraja. Treba da ostanemo u vrhu i da svaku narednu utakmicu gledamo kao najvažniju. Utakmica protiv Gruzije je veoma bitna, ali o tom potom…“, rekao je Ivanović.

Srbija će u utorak igrati prijateljsku utakmicu protiv Ukrajine u Harkovu, a narednu kvalifikacionu 24. marta sa Gruzijom u Tbilisiju.

Beta