BITKA ZA RUSIJU: Belgijskih osam komada Estoncima, Grci do boda protiv BIH u 95. minutu, ubedljiv trijumf Portugala (VIDEO)

Od 20:45 odigrane su tri poslednje utakmice četvrtog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Evropski šampion Portugal savladao je na svom terenu sa 4:1 Letoniju. Iako je rezultat ubedljiv, Ronaldo i drugovi su se namučili sa autsajderom. Upravo je Ronaldo doneo prednost svom timu sa bele tačke u 28. minutu. Fudbaler Reala je u 59. ponovo imap šansu da da gol sa penala, ali ovoga puta nije bio precizan. Letonci se nisu predavali, pa su golom rezerviste Zjužinsa u 67. minutu stigli do izjednačenja. Taj pogodak kao da je razbudio evropske šampione. Karvaljo je samo tri minuta kasnije ponovo doveo svoj tim u prednost. Do kraja utakmice Portugal je postigao još dva gola, preko Ronalda i Alvesa, čime je stigao do ubedljivog trijumfa.

Još ubedljiviji od Portugala bili su fudbaleri Belgije koji su na svom terenu unakazili Estoniju sa 8:1. Sve je bilo rešeno već u 25. minutu kada je na semaforu stajalo 3:0. Strelci su bili Menije, Mertens i Azar. Ipak, Estonci do kraja poluvremena smanjuju golom Anijea. Surovi Belgijanci u nastavku utakmice postižu još pet golova. Lukaku je dao dva pogodka, Karasko i Mertens po jedan, a autogol je dao Klavan, pa je na kraju ekipa Roberta Martineza slavila sa ogromnih 8:1. Belgija je u četiri utakmice dala 21 gol i po tome je najbolja u Evropi.

Grčka i BIH odigrali su nerešeno 1:1. Bosanci su bili na korak od velikog trijumfa. Vodili su autogolom golmana Karnezisa u 32. minutu. Džeko je zbog drugog žutog pocrveneo u 80, a u istom minutu Papadopulos je dobio direktan crvenu karton, pa su do kraja meča oba tima igrala sa 10 igrača. Naši susedi su vodili sve do petog minuta nadoknade, kada je Cavelas pogodio i doneo veliki bod Helenima. Bosna je sada treća sa 7 bodova, a Grci su drugi sa 10. Prva je Belgija sa 12 bodova.