ZVANIČNO: Takozvano Kosovo primljeni u CEV, Srbija protiv

Kosovski odbojkaški savez zvanično je danas na Kongresu u Luksemburgu postao 56. član Evropske federacije (CEV), ali je za razliku kada je primljen u Svetsku organizaciju (FIVB) kada je Srbija bila uzdržana, ovaj put srpska delegacija bila jasno protiv.

Prema pravilima nije bilo glasanja i diskutovanja, jer je prijemom u FIVB kosovski savez automatski ušao i u kontinentalnu federaciju, ali je za razliku od Nenada Golijanina, sada već bivšeg predsednika OS S koji je u Buenos Ajresu svojevoljno ostao uzdržan, ovaj put Vladimir Grbić izneo stav Srbije protiv.

Prvi potpredsednik OS S i kandidat za novog predsednika obratio se delegatima i rekao:

„Predsedniče Boričiću, predsedniče Grasa, poštovani delegati, dame i gospodo,

u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i savetodavnom mišljenju Međnarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti, dužnost mi je da vas, u svojstvu predstavnika Odbojkaškog saveza Srbije, obavestim o stavu Vlade Republike Srbije koja se protivi priznavanju takozvane Republike Kosovo.

Saglasno tome, Odbojkaški savez Srbije je protiv prijema Odbojkaškog saveza takozvane Republike Kosova, kao punopravnog člana FIVB“, rekao je Grbić.

Tanjug