GAĆINOVIĆ: Norveška jako dobra reprezentacija, ali smo mi favoriti

Mladi fudbalski reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović rekao je da bi bio zadovoljan da nacionala selekcija za igrače do 21 godine protiv Norveške u prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo ostvari pobedu bez primljenog gola.

– Pred nama je 180 minuta borbe, odluka neće pasti posle prvih 90 minuta igre i zbog toga ne treba da se zalećemo, a lično bio bih zadovoljan svakom pobedom bez primljenog gola. Moramo da budemo strpljivi, da igramo onako kako smo uvek do sada igrali i neće biti problema – rekao je Gaćinović za sajt FSS.

Srbija će se u baražu za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj sastati s Norveškom.

– Mislim da ljudi u Srbiji treba da znaju da se radi o jako dobroj reprezentaciji, veoma ozbiljnoj. Mi smo, ipak, favoriti, znaju i oni da smo kvalitetniji. Biće nam, ipak, potrebna i pomoć publike kako bi ostvarili pobedu u prvom meču, jer ponavljam, oni su dobra selekcija koja takođe nije bez ambicija – kazao je Gaćinović.

On je prethodnog vikenda svom klubu, Ajntrahtu iz Frankfurta, doneo pobedu nad Kelnom u Bundesligi.

– To su trenuci koji mnogo znače za samopouzdanje svakom igraču, a ja sam zbog trenutne forme pun samopouzdanja i vere u svoje mogućnosti. Sada mi je zadatak da nastavim u istom stilu i u dresu reprezentacije, da pomognem saigračima asistencijama i možda golovima da pobedimo Norvešku i posle dva meča izborimo plasman na Evropsko prvenstvo – rekao je ovaj fudbaler sredine terena.

Gaćinović je rekao da je atmosfera i „dobar ambijent među igračima“ prisutan uoči utakmicama s Norveškom i dodao da su to jedni od ključnih faktora dobrih rezultata mlade reprezentacije. On je dodao da se nada velikoj podršci publike na stadionu Partizana.

– Dugo nismo igrali u Beogradu i zato se nadam da će publika doći u velikom broju da nas podrži, a mi ćemo sve učiniti da im se odužimo dobrom igrom i pobedom – zaključio je Gaćinović.

Srbija će u petak od 18.00 na stadionu Partizana dočekati Norvešku u prvoj utakmici baraža za EP, dok je revanš tri dana kasnije.

Tanjug