KOLMAN: Poraz u Srbiji od 6:1 najgori u mojoj karijeri, i dalje me proganja

Selektor fudbalske reprezentacije Velsa Kris Kolman izjavio je danas da ga još proganja ubedljiv poraz od Srbije 6:1 u Novom Sadu pre četiri godine i poručio da mu je to bio najteži trenutak u karijeri.

Srbija je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu dva puta bila ubedljiva protiv Velšana, 6:1 i 3:0, a novi duel zakakazan je u subotu u Kardifu u ciklusu za plasman na Mundijal u Rusiji.

„Bilo je strašno, posle meča bili smo u svlačionici bez svetla. Sećam se da sam sedeo sa svojim pomoćnicima i nisam želeo da napustim svlačionicu i pričam o tom duelu. Bili smo šokirani, to je bio apsolutno najgori trenutak u karijeri“, rekao je Kolman, a prenosi Skaj Sport.

Od tada stvari su se u mnogome promenile, Vels je nedavno bio polufinalista Evropskog prvenstva u Francuskoj, dok Srbija nije ni izborila plasman na šampionat od 24 selekcije.

„Jedna stvar je kada izgubiš u svom timu, a druga u reprezentaciji, tu snosiš veliku odgovornost. Navijači su platili mnogo novca za dug put i na kraju gledali sramotu, zbog čega prihvatam krivicu. Ne postoji gori osećaj i da budem iskren, još uvek me proganja taj poraz. Ne želim da se ponovi takvo iskustvo“.

Kolman je priznao da je bio blizu otkaza posle poraza u Novom Sadu, ali se kasnije ispostavilo da je Fudbalski savez Velsa napravio pravi potez njegovim ostankom na klupi.

„Potreban je određeni period da bi se napravio uspeh, ako neko očekuje da će za tri ili četiri godine da napravi velike rezultate onda laže. Sada nas očekuje novi meč sa Srbijom, veoma agresivnom ekipom, ali će dati sve od sebe da pobedimo. Da bismo do toga došli neophodna je maksimalna koncentracija, što nije bio slučaj u prethodnim utakmicama“, zaključio je Kolman.

Utakmica 4. kola D grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine između Velsa i Srbije igra se u subotu od 20.45 na stadionu Milenijum.

Tanjug