RADONJIĆ: Favoriti smo samo na papiru, sve se na terenu zaboravlja

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Partizana mora da popravi igru u napadu, ali i nametne kontrolu od početka meča ukoliko želi da ostvari pobedu.

„Možda jesmo favoriti na papiru, ali kada bismo tako gledali, onda ne bismo imali nijednu pobedu u Evroligi. Na terenu se sve zaboravlja, posebno u ovakvim mečevima, posebno protiv našeg najvećeg sportskog rivala. Potrebno je da dobro reagujemo na ono što će oni igrati, da odbrana bude čvrsta, organizovana, ali i da popravimo koncentraciju i da budemo pametniji u napadu nego u prethodnom duelu. Moramo timski dobro da izgledamo, da imamo kontrolu“, rekao je Radonjić u Beogradu.

Zvezda će sutra od 21.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić“ dočekati Partizan u utakmici osmog kola Jadranske lige, a prvom ovosezonskom „večitom“ derbiju.

„Mora da se zna da je Partizan napravio mnogo toga u srpskoj, evropskoj, ali i svetskoj košarci… Zaslužuju sasvim realno i objektivno poštovanje, ali naša želja je da u duelu protiv njih budemo bolji i ostvarimo to neko verovanje da imamo snage i kapaciteta da ih pobedimo“, rekao je Radonjić.

Trener crveno-belih dodao da je utakmice s Partizanom imaju „posebnu draž i težinu“, kao i da igrači oba tima ulaze u derbi sa „specifičnom motivacijom“

„Partizan je odličan na startu sezone. Bili su u situaciji da pobedom protiv Budućnosti dodju u poziciji da budu neporaženi uoči utakmice s nama. Ispustili su pobedu, ali pokazali da imaju razloga da veruju da će se boriti za visok plasman u regularnom delu lige“, kazao je Radonjić.

„Imaju dobar tim, timski dobro igraju, koriste individualne kvaliteta Hečer, Ratkovice, Veličkovića… Imaju reprezentativca Birčevića, a tu je i Luković koji pokazao da je pravo pojačanje. Cenimo njihov kvalitet, ali znamo i naš kvalitet i znamo da moramo da odigramo timski dobro kako bismo bili bolji od njih“, dodao je on.

Crvena zvezda posle sedam utakmica ima maksimalan učinak u Jadranskoj ligi i nalazi se na deobi prvog mesta s podgoričkom Budućnosti, dok je Partizan zabeležio šest pobeda i jedan poraz.

Beta