LIGA ŠAMPIONA: Siti srušio Barsu, Arsenalovo vatreno krštenje u Bugarskoj, teške pobede Bajerna i Atletika (VIDEO)

Od 20:45 odigrano je sedam mečeva četvrtog kola Lige šampiona.

U grupi A favoriti su zabeležili veoma teške pobede.

Arsenal je na gostovanju Ludogorecu u Bugarskoj stigao do treće pobede u LŠ ove sezone. Zvezdin dželat je iznenadno poveo 2:0 golovima Kafua u 12. i Kešerua u 15. minutu. Ipak, Tobdžije su do kraja prvog poluvremena stigli do poravnanja. Prvo je pogodio Džaka, a zatim i Žiru. Važna tri boda ekipi Arsena Vengera doneo je Mesut Ozil dva minuta pre kraja meča.

U drugom meču ove grupe PSŽ je sa 2:1 pobedio Bazel u gostima. Parižani su poveli golom Matuidija u 43. minutu. Švajcarci stižu do izjednačenja u 76, strelac je Zufi. Fudbaler domaćih Dije dva puta je požuteo za nekoliko minuta, pa je dobio crveni karton. To je PSŽ iskoristio i stigao do pobede pogodkom Menijea u 90. minutu.

Grupa B donela je samo jedan meč u ovom terminu. Benfika je u Lisabonu minimalnim rezultatom, 1:0, savladala Dinamo Kijev. Junak trijumfa je jedini strelac na utakmici Salvio, koji je bio precizan sa bele tačke u 42. minutu.

Grupa C donela je najveći derbi današnjeg dana.

Mančester Siti je posle preokreta uspeo da pobedi Barselonu sa 3:1. Katalonci su igrali sjajno u prvih 30-ak minuta, u kojima su i poveli golom Mesija. Do kraja poluvremena ekipa Pepa Gvardiole stiže do izjednačenja, pogodio je Gindogan u 39. minutu. Odmah na startu drugog dela, Siti dolazi do preokreta. Golčinu je postigao Kevin de Brujne. Konačnih 3:1 postavio je večeras sjajni Ilkaj Gindogan u 74. minutu na asistenciju Aguera.

U drugom meču ove grupe Borusija Menhengladbah i Seltik odigrali su nerešeno 1:1. Nemci su poveli pogodkom Štindla u 32. minutu. Važan bod Seltiku u borbi za treće mesto doneo je Musa Dembel sa bele tačke u 76. Domačin je od ovoga trenutka igrao sa igračem manje, pošto je Korb dobio direktan crveni karton. Ipak, do kraja nije bilo promene rezultata, pa je ostalo 1:1.

Poslednja grupa za večeras, je grupa D.

Atletiko Madrid je teškom mukom savladao Rostov na svom stadionu. Jorgandžije su povele golom Grizmana u 28. minutu. Rusi su imali ekspresan odgovor, pa su preko Azmuna već u 30. poravnali na 1:1. Golova nije bilo sve do trećeg minuta nadokande drugog poluvremena, kada je sjajni Antoan Grizman doneo velika tri boda Atletiku, sa kojima su Madriđani ostali na tri boda prednosti u odnosu na Bajern.

Bajern Minhen se takođe mučio. Bavarci su posle preokreta pobedili PSV u Ajndhovenu sa 2:1. Holanđani su poveli golom Arijasa u 14. minutu. Izjednačenje je doneo Robert Levadovski sa bele tačke u 34. minutu. Poljak je trijumf svom timu doneo u 74. minutu novim golom, čime je i postavio konačan rezultat.