DOBAR OTPOR ŽARKOVA: Partizan golovima Božinova u drugom poluvremenu do četvrtfinala Kupa Srbije (VIDEO)

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su danas pobedili trećeligaša Žarkovo sa 2:0.

Pobedu braniocu trofeja na stadionu Rada doneo je Valeri Božinov golovima u 48. i 71. minutu.

Partizan je u prvom poluvremenu imao veći posed lopte, ali izabranici Marka Nikolića nisu uspeli da stvore pravu, stopostotnu priliku. Crno-beli su imali nekoliko poluprilika, koje je odbrana Žarkova bez problema zaustavljala.

Fudbaleri Žarkova su se, na drugoj strani, dobro branili, a u nekoliko situacija su i zapretili golmanu Partizana Nemanji Stevanoviću.

Crno-beli su već na startu drugog poluvremena, u 48. minutu, poveli, a strelac je bio Božinov koji je završio akciju Nebojše Kosovića i Nikole Djurdjića.

Marko Janković i Djurdjić su u 61, odnosno 67. minutu imali lepe prilike da dupliraju prednost Partizana, a potom je, na drugoj strani, u dva navrata pokušao i Boško Guzina.

Božinov je u 71. minutu rešio pitanje pobednika meču. Nemanja Mihajlović se driblingom oslobodio protivničkog igrača i centrirao je s leve strane, a bugarski napadač je na drugoj stativi uhvatio volej i sjajno poslao loptu u suprotan ugao.

U 81. minutu fudbaleri Žarkova su bili u šansi ponovo preko Guzine, ali on nije uspeo da pogodi gol sa tri metra. Do kraja utakmice igrači Žarkova su pokušali da postignu gol, ali nisu uspeli.

Beta