TREĆA SREĆA: Vučelić novi predsednik Partizana

Prvi čovek sportskog društva Partizan Milorad Vučelić izabran je za novog predsednika fudbalskog kluba Partizan na današnjoj Vanrednoj skupštini u SC Teleoptik.

Vučelić, koji je do sada bio na čelu privremenu uprave, dobio je podršku 30 prisutnih delegata, uz tri uzdržana, tačno onoliko koliko je potrebno za kvorum.

Kao i prošlu sednicu, opozicija okupljena oko bivšeg fudbalera, trenera i sportskog direktora crno-belih Nenada Bjekovića nije došla iz revolta prema odlukama oko prijema novih članova u Skupštinu.

U novom Upravnom odboru biće potpredsednik Vladimir Vuletić i članovi Milan Obućina, Nebojša Petrović, Zoran Rajić, Branko Brnović, Dragoljub Trailović, Dušan Jovanović, Dejan Bukvić i Goran Škodrić.

Partizan je dobio predsednika posle dve neuspele Skupštine, prvo u maju kada je prekinuta zbog svađe i nesuglasica oko delegata, a potom i u septembru kada je odložena zbog nedostatka kvoruma.

Klub iz Humske postavio je Vučelića za predsednika posle skoro dve godine bez čelne pozicije i odlaska Zorana Popovića posle bolnog poraza u Ligi Evrope od Augzburga (3:1).
Ćurković počasni predsednik FK Partizan

Legendarni golman i dugogodišnji prvi čovek FK Partizan Ivan Ćurković postao je počasni predsednik crno-belih.

Ćurković je dobio veliku čast na predlog novog predsednika crno-belih Milorada Vučelića na Vanrednoj skupštini u SC Teleoptik.

„Čast mi je što ću biti treći počasni predsednik Partizana. Ovo priznanje mi puno znači. Više sam od 52 godine u Partizanu i divne trenutke sam proveo u njemu“, rekao je Ćurković na Skupštini u „Zemunelu“.

Ćurković je čak 17 godina bio predsednik Partizana (1989 – 2006), a bio je član čuvene generacije koja je igrala finale Kupa šampiona protiv madridskog Reala 1966.

Tanjug