PREDLOG FS VOJVODINE: Predsedniče Nikoliću dajte orden Mažiću

Fudbalski savez Vojvodine (FSV) uputiće predlog predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću za odlikovanje najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića zbog zasluga na polju promocije srpskog sporta u svetu.

Kako piše Sportski žurnal, predlog je jednoglasno usvojen na Izvršnom odboru FSV i biće otpremljen ka kancelarijama Nikolića na beogradskom Andrićevom vencu.

„Mažićev primer jedan je od najsvetlijih u našem sportu. Sjajan je ambasador Srbije, učesnik najvećih evropskih utakmica i takmičenja, predstavnik zemlje u Super kupu Evrope i ponovni kandidat za drugo ucešće na Mundijalu. Svi ti parametri svrstali su Mažića u vrh našeg društva i države“, rekao je predsednik FSV Dragan Simović, a prenosi Sportski žurnal.

Simović ističe da veruje u pozitivan odgovor Tomislava Nikolića jer, kako je naveo, ceni predsednikovu privrženost sportu i fudbalu.

„Znajući da predsednik države ima razumevanja za dostignuća vrhunskih sportista, nadam se da će naš predlog biti usvojen“, zaključio je Simović.

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić je u sredu bio na visini zadatka na meču između Barselone i Mančester Sitija (4:0) u Ligi šampiona, a poslednjih godina ima veliko poverenje UEFA koja ga delegira u završnicama velikih evropskih takmičenja, reprezentativnih i klupskih.

Tanjug