BOŽOVIĆ: Najbolji smo u ligi, ali nismo toliko superiorni

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je normalno da njegova ekipa pokazuje nedostatke i da ne pobeđe lako protivnike u Super ligi, kao i to da očekuje efikasnu igru protiv Spartaka.

„Da je sve idealno, svakoga bismo veoma lako pobeđivali. Jesmo najbolji, ali nismo baš toliko superiorni. Nedostaci pokažu da smo i mi ljudi od krvi i mesa. Utakmice koje mi igramo su pune šansi i golova i ne bi trebalo ništa da se promeni u Subotici. Mislim da će biti golova i nadam se da ćemo ih mi postizati“, rekao je Božović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će u subotu gostovati Spartaku, u 13. kolu Super lige Srbije, a Božović je naveo da očekuje tešku utakmicu.

„Spartak je najprijatnije iznenađenje šampionata. To je veoma efikasna ekipa, koja je sposobna da da gol svakome. Moraćemo da pružimo maksimum ako mislimo da donesemo dobar rezultat“, kazao je Božović.

Upitan ko će zameniti Gelora Kangu, Andrija Luković, David Babunski ili neko treći, Božović je odgovorio: „Neko treći“.

Govoreći o lošem stanju terena na stadionu u Subotici, Božović je rekao da je on isti za sve i da će morati da izvede igrače „koji mogu da kopaju“.

„Šta da radimo, teren je isti za sve, moramo da se prilagodimo i borimo malo više nego što se inače borimo, i da stavimo igrače koji mogu da kopaju“, rekao je trener crveno-belih.

Kada je reč o Spartaku, Božović je rekao da je najjača ofanzivna linija tog tima, a da je normalno što će napadač tima iz Subotice Ognjen Mudrinski imati poseban motiv protiv svog bivšeg kluba.

„Poseban motiv imaju svi bivši Zvezdini igrači, daju maksimum protiv nas, što je i normalno. Svi daju maksimum protiv nas, tako da uvek igramo sa protivnicima koji su veoma motivisani“, rekao je Božović.

Posebno je istakao doprinos trenera Spartaka, ruskog stručnjaka Andreja Černišova, za koga je rekao da je promenio igru tog kluba i da je igra mnogo bolja nego prošle sezone.

Zvezdu u narednom periodu čeka četiri gostovanja u pet utakmica, a Božović je rekao da njegovi igrači tu treba da pokažu dobar mentalitet i karakter, kao i da se ne osvrću na tabelu jer „bodovna prednost uopšte nije bitna“ u ovom sistemu takmičenja.

Utakmica između Spartaka i Zvezde igraće se sutra od 15.00 na Gradskom stadionu u Subotici.

Beta