BOŽOVIĆ: Plašio sam se da ne izgubimo, pobeda najvažnija

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da se plašio i poraza tokom današnje utakmice sa Čukaričkim, ali da je najvažnije da su njegovi fudbaleri pobedili.

„Bili smo blizu da ne pobedimo, čak sam se plašio i da ne izgubimo jer obično protivnik kažnjava kada promašaje. Najvažnije je da smo osvojili tri boda“, rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je na svom stadionu uz mnogo problema pobedila Čukarički sa 3:1, tako da će i posle 12. kola ostati lider na tabeli Super lige s 31 bodom.

Božović je kazao da utakmice koje dolaze posle reprezentativne pauze „uvek padaju dosta teško“ i istakao da je današnji meč „bio mnogo brži od nivoa ove lige“.

Upitan da li će kritikovati svoje igrače zbog velikog broja propuštenih izglednih šansi nakon vodećeg gola, Božović je rekao da su svi oni imali najbolje namere i uradili najbolje što je moglo.

„Da ih kritikujem što na svakoj utakmici dajemo po tri-četiri gola? Uopšte nemam nameru“, odgovorio je trener Zvezde.

On je naveo da je Čukarički „60 minuta izvanredno parirao“, da njegova ekipa u tom periodu nije imala izgledne šanse, a da je fenomenalnim golom Lukasa Pjasentina kažnjena za promašaje.

Kada je reč o Ugu Vijeiri, koji je ušao u igru tek u 85. minutu, Božović je rekao da portugalski napadač 10 dana nije trenirao i da ga je bilo „strah“ da ga pusti više da igra.

Trener Čukaričkog Gordan Petrić rekao je da je Zvezda pokazala da ima talentovanu, takmičarsku ekipu.

„Zvezda ima talentovanu ekipu, koja zna da se takmiči. Imali smo svoj plan, koji smo uspeli da realizujemo, a to je da napravimo balans na sreidni terena, gde mislim da su najjači. Golovi su padali iz individualnih grešaka“, rekao je Petrić.

Petrić je naveo da ga raduje pomak u igri njegovih fudbalera, ali ne i način na koji primaju golove.

„Raduje me to da se vidi pomak kod igrača Čukaričkog. Ne raduje me to što primamo golove one koje ne bismo smeli da primamo. Još nismo postali takmičarska ekipa“, kazao je trener kluba sa Banovog brda.

Beta