PREMIJER LIGA: Siti promašio dva penala i osvojio samo bod, Volkot vodi Arsenal ka vrhu, Totenhem se izvukao (VIDEO)

Odigrano je pet mečeva od 16 časova u osmom kolu Premijer lige.

Mančester Siti u ludoj utakmici odigrao je 1:1 na svom terenu protiv Evertona. Gvardiola je na klupi ostavio Aguera, ali ni to nije omelo Građane da u prvih 45 minuta budu daleko bolji rival. Najbolju priliku propustio je De Brujne, penal mu je odbranio sjajni Stekelenburg. Aguero je ušao početkom drugog dela, ali Everton je stigao prvi do gola. Lukaku je savladao Brava. Siti je uskoro dobio novu šansu sa bele tačke, Stekelenburg je ponovo odbranio, ovog puta upravo Agueru. Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je ostalo 1:1. Siti je ostao na prvom mestu i ima 19 bodova, Everton je šesti sa četiri manje.

Arsenal je upisao još jedan trijufm. Momci Arsena Vengera su na Emirejtsu slavili u goleadi protiv Svonsija sa 3:2. Dva gola postigao je Volkot, a jedan Ozil. Za Labudove strelci su bili Sigurdson i Borha Baston. Londonski tim je meč završio sa igračem manje, pošto je Džaka isključen pre kraja. Ova pobeda izjednačila je Arsenal sa Sitijem i samo zbog lošije gol razlike su trenutno drugi, Svonsi je tek 18.

Totenhem je odigrao samo 1:1 na gostovanju Vest Bromviču. Sparsi su u prvom poluvremenu stvorili najmanje 6 stopostotnih prilika, ali je Foster pravio čuda na golu. Domaćin je bolje zaigrao u drugom poluvremenu i preko Čadlija stigao do prednosti u 82. minutu. Totenhem je izvukao bod golom Alija u 89. Momci Maurisija Poketina su sada treći i imaju 18 bodova, VBA je na visokoj desetoj poziciji.

Bornmaut je demolirao Hal Siti sa 6:1. Stanislas je postigao dva gola, a po jedan su dali Denijels, Kuk, Gosling i Vilson. Jedni gol za Hal dao je Mejson. Stouk je konačno upisao prvi triumf u Premijer ligi, pobeđen je fenjeraš Sanderlend sa 2:0, oba gola postigao je Džo Alen, a Marko Atrnautović je upisao asistenciju.