IVANA ŠUMAHER: Srpska atletičarka se oprobala u vožnji formule!

Srpska atletičarka Ivana Španović i njen trener Goran Obradović posetili su Red Bul Ring i oprobali se u vožnji Formule.

Domaćin i mentor na stazi u Špilbergu bio im je bivši vozač Formule jedan, Austrijanac Patrik Frizaher koji im je pomogao da steknu teorijsko i praktično znanje koje su kasnije preneli na stazu.

Frizaher je na početku „predstave“ provozao Ivanu Španović i Gorana Obradovića u KTM X Bow dvosedu, a to iskustvo je bilo impresivno kako za suvozače tako i za gledaoce pored staze.

– Ovo je fenomenalno, ne znam šta da kažem. Nisam očekivala ovako nešto. Ja stvarno volim brzinu, ali ovo je čudesno. Nemate ni najmanju ideju šta će se desiti sledeće. Sve je tako brzo. Ovo je bilo ludo – rekla je Ivana Španović.

Ni Goran Obradović nije mogao da sakrije oduševljenje.

– Osećao sam se sigurno iako je ova vožnja nešto što nikada nisam doživeo. Toliko brzo i opasno, a opet sigurno – rekao je Obradović.

Slobodan dan, prvi posle naporne sezone, Ivana Španović jeste iskoristila za zabavu, ali nije očekivala da će to prerasti u avanturu.

Frizaher je posle teorijske nastave goste smestio u Formulu 2.0, a pre toga Ivana Španović je dobila prvo pravo trkačko odelo krojeno po njenoj meri sa imenom i zastavom Srbije. Pre nego što je sela za volan Formule dobila je unikatnu kacigu oslikanu specijalno za nju – sa grbom Srbije, svojim potpisom, oznakom 7+.

Ivana Španović i Goran Obradović su potom izašli na stazu na kojoj su ove godine vozili najbolji svetski vozači Formule jedan i najbolji motociklisti na svetu.

Iz kruga u krug su bili sve sigurniji i vozili su sve brže deonicom od 4,3 kilometra. Oboje su pokušavali da nađu što sigurniju, ali istovremeno i najbržu liniju vožnje.

– Nisam verovala da je tako teško upravljati bolidom. Ovo je potpuno drugačije od onog što sam mislila. Stvari toliko brzo prolaze pored vas da možete samo da vidite nekoliko tačaka ispred sebe. Morate da budete izuzetno fizički spremni – kazala je Ivana Španović.

Patrik Frizaher je na kraju ocenio „vozače“.

– Već sam rekao da su oboje jako dobri, ali ako već moram da biram, Ivana je za nijansu hrabrija i to je možda odnelo prednost – priznao je Frizaher.

FOTO: Predrag Vučković

Beta