ZVEDZDIN ODGOVOR PARTIZANU: Nevešti pokušaji prikrivanja propusta i lošeg rada

KK Crvena Zvezda brzo je odgovorila večitom rivalu na saopštenje o Petru Rakićeviću.

Tekst koji je KK Crvena zvezda obajvila na svom sajtu i prosledila medijima prenosimo u celosti:

„KK Crvena zvezda mts izražava zadovoljstvo što je istina u slučaju Petra Rakićevića konačnoizašla na videlo, iako se zvaničnim saopštenjem po tom pitanju nismo oglašavali, već neko drugi, nevešto pokušavajući da prikrije propuste, i loš rad svoje administracije.

Činjenicada je Petar Rakićević uredno registrovan u Košarkaškomsavezu Srbije kao igračCrvene zvezde mts, i da je većlicenciran, kao i da ima pravo nastupa u utakmicama ABA i Evrolige, govori ko je u ovom slučaju radio u skladu sa zakonom i propisima našihkošarkaških institucija, i na prvom mestu u dogovoru sa KK „Metalac“ iz Valjeva, a ko nije.

Nadamo se da će ovakav rasplet, pomoći da se konačnoprekine sa višegodišnjompraksom pojedinaca u srpskoj košarci, gde se do igrača stizalo: tajnim pregovorima sa igračimamimo znanja njihovih matičnih klubova, dopisivanjem sumnjivih papira i nelegalnim isplatama. Nadamo se da će i ovaj slučaj otvoriti put praksi koja je zastupljena svuda u svetu, da se za željenog igrača iz drugog kluba – plaća obeštećenje.“