TOTI: Uživaću u budućnosti, deo mene želi da postanem trener

Kapiten fudbalera Rome Frančesko Toti nije odbacio mogućnost da posle igračke karijere postane trener, ali poručio da još nije doneo konačnu odluku.

Toti (40) se na kraju sezone oprašta od aktivnog igranja, kada mu i ističe ugovor sa Romom, u kojoj je proveo čitavu karijeru i stekao kult legende.

„Ne znam šta budućnost nosi, ali znam da ću uživati u njoj. Deo mene želi da započnem trenersku karijeru, ali ne razmišljam previše o tome jer mislim da nije lako da kontrolišeš toliko karaktera u timu. Vidim da su mnogi bivši saigrači sada treneri, tako da je sve moguće“, rekao je Toti za Korijere delo Sport.

Toti je izrazio želju da ostane u voljenom klubu i pomogne mu na nekoj od funkcija, što je i predsednik Džejms Palota najavio.

Toti je debitovao za Romu daleke 1993. godine, kada mu je šansu ukazao Vujadin Boškov, i do sada je odigrao ukupno 764 utakmice i dao 306 golova, što ga čini najuspešnijim u istoriji kluba.

Sa Rimljanima je osvojio samo pet trofeja, među kojima je jedan Skudeto, ali je ostao veran Romi svih godina iako je bogate ponude Milana, Čelsija i madridskog Reala.-

Tanjug