LEGENDA SALE: Tata mi je rekao, gde ćeš ti Mocu da stigneš, on je najveći u istoriji!

Kapiten Partizana Saša Ilić ponovio je da je ponosan što je izjednačio rekord po broju odigranih utakmica za klub koji voli i ocenio je da je prijateljski duel sa PAOK bio pravi spektakl.

Ilić je zabeležio 791. nastup za crno-bele, čime se izjednačio sa Momčilom Vukotićem na prvom mestu. On je posle utakmice probao da prođe pored novinara, ali su ga oni ipak zaustavili.

– Dosadan sam više sa jednom istom pričom, ali povod je bar lep. Hvala našim navijačima i navijačima PAOK što su došli u ovako velikom broju. Mislim da je ovo bio spektakl. Drago mi je što sam sreo (trenera solunske ekipe Vladimira Ivića) Vladu i što smo odmerili snage. Želim mu uspeha i da napravi velike rezultate sa klubom – rekao je Ilić.

On je pričao i o rekordu, koji može da obori već sledeće nedelje.

– Izuzetno mi je drago i ponosan sam što sam odigrao toliko utakmica u klubu za koji navijam i volim od malena. Veoma sam svestan istorije Partizana i kakvi su sve to igrači igrali i prošli kroz Partizan. Znam igrače koji su bili mnogo veći fudbaleri od mene, ali nisu imali sreće da dostignu brojku koju sam dostigao. Ponavljam, izuzetno mi je drago što sam odigrao toliko utakmica za klub koji navijam – rekao je Ilić.

Novinari su podsetili Ilića da mu je otac govorio da neće stići Vukotića.

– Tata mi je rekao ranije “a gde ćeš ti njega da stigneš, on je najveći u istoriji”. Mnogo ljudi navija za Partizan, zna se ko su najbolji i najveći igrači kluba. Ponosan sam što mi je Moca uručio priznanje, imam veliko poštovanje za njega. Ne treba da zaboravimo i ostale koji su prošli kroz klub – rekao je Ilić i ponovio da nikada nije jurio rekorde.

– Nikad se nisam opterećivao time. (Radnik Partizana) Voja Radojević me podseća na neke stvari. Ovo je verovatno moja poslednja sezona, ali tako sam pričao i prošlih sezona, pa bolje da ćutim – rekao je Ilić.

Beta