SPREMA SE KAZNA: Sankcije protiv Hrvata zbog skandaloznog vređanja Srba

Hrvatski fudbalski savez (HNS) i reprezentacija bi mogli da budu ponovo kažnjeni, prenosi portal Index.hr.

U Albaniji, na utakmici protiv Kosova, nekoliko puta se čulo skandiranje Hrvata i Albanaca „Ubij Srbina!“.

Kako navodi index, sramotno skandiranje organizovano je tako da se sa tribine na kojoj su bili smešteni hrvatski navijači čulo „Ubij“, a domaći navijači zatim su odgovarali sa „Srbina“. Nakon toga međusobno su se nagradili aplauzom, a zatim je ceo stadion zajedno skandirao „Ubij, ubij, ubij Srbina!“.

Novinari iz Albanije javili su kako se na tribini s hrvatskim navijačima čulo i skandiranje „Za dom spremni“ i „`Ajmo, `ajmo ustaše!“.

Navijači Kosova i Hrvatske su uoči utakmice u četvrtak uveče u Skadru zajednički uzvikivali fašističke parole „Ubij Srbina“ i „Srbe na vrbe“.

U video snimku objavljenom na Jutjubu vidi se kako grupa kosovskih i hrvatskih navijača, posle uzvika „Kosovo, Kosovo“ i „Hrvatska, Hrvatska“, zajednički pocinju da skandiraju „Srbe na vrbe“, a potom više puta „Ubij, ubij Srbina…“.

U albanskom gradu Skadru je odigrana utakmica izmedju Kosova i Hrvatske, u okviru kvalifikacija za svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, u kojoj je Hrvatska pobedila ubedljivo sa 6:0.

Ranije tokom dana, navijači Kosova i Hrvatske su u Skadru zajednički uzvikivali fašističke parole „Ubij Srbina“ i „Srbe na vrbe“.

Tanjug