IVKOVIĆ: Da nije bilo rata, dobili bismo Amerikance

Proslavljeni srpski košarkaški trener Dušan Ivković rekao je da bi reprezentacija Jugoslavije, da nije bilo rata, pobedila američki „Drim tim“ na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

Jugoslavija u Barseloni nije nastupila zbog sakcija, ali Ivković smatra da bi selekcija bila dovoljno kvalitetna bez hrvatskih i slovenačkih košarkaša da parira timu koji je predvodio Majkl Džordan, a igrali Skoti Pipen, Karl Maloun, Medžik Džonson, Čarls Barkli, Leri Bird i ostale zvezde.

„Da nije bilo rata, verujem da bismo pobedili SAD. Dok su se drugi igrači slikali sa Amerikancima, Džordanom i ostalima, mi bismo naporno trenirali i verujem da bismo dobili“, rekao je Ivković u intervjuu za televiziju Grčke.

U tadašnjem timu ne bi igrali igrači poput Dražena Petrovića, Tonija Kukoča, Dina Rađe, ali Ivković veruje da bi Žarko Paspalj, Vlade Divac i Aleksandar Đorđević mogli da naprave iznenađenje.

„Petrović je bio veliki radnik, uvek je prvi dolazio na treninge. Ipak, ne bih mogao nikog da izdvojim, svi su mi bili kao deca“, zaključio je Ivković.

Tanjug