LIGA ŠAMPIONA: Dortmund iščupao bod Realu, Juve deklasirao Dinamo, pobede engleskih timova (VIDEO)

Završeno je prvih osam utakmica drugog kola gruone faze LŠ.

Krenimo od derbi meča u Dortmundu. Borusija i Real odigrali su sjajnu utakmicu, u kojoj na kraju nije bilo pobednika, 2:2. Madriđani su poveli golom Ronalda u 17. minutu. Dortmund je do zasluženog izjednačenja stigao preko Aubamejanga u 43. minutu. Nemački tim bio je bolji rival u prvom poluvremenu. U drugih 45 minuta ponovo Real dolazi do prednosti, ovoga puta strelac je Varan. Veliki bod Dortmundu doneo je Širle u 87. minutu. Oba tima posle dva kola imaju četiri boda.

U drugom meču ove grupe Sporting je golovima Ruiza i Silve sa 2:o pobedio Legiju, za koju je od starta igrao Radović.

Juventus je ubedljivo slavio na gostovanju Dinamu u Zagrebu. Torinski klub je do poluvremena stekao kapitalnu prednost od 2:0 golovima Pjanića i Iguaina. Stara dama je u drugih 45 minuta postigla još dva gola preko Dibale i autogolom Sembera.

Sevilja se stigla do prve pobede, u Andaluziji je stradao Lion. Španski predstavnik slavio je minimalnim rezultatom, a jedini gol na utakmici postigao je Ben Jeder u 53. Vijeto je za domaćina promašio penal u 69. te je propustio šansu da donese ubedljiviji trijumf svom timu.

Totenhem je posle poraza od Monaka u prvoj rundi slavio na teškom gostovanju CSKA u Moskvi. Sparsi su bili tokom celog meča bolji rival, te su zasluženo golom neverovatnog Sona u drugom poluvremenuu stigli do važne pobede od 1:0.

U drugom meču grupe Monako je u 94. minutu preko Glika izvukao bod protiv Leverkuzena, bilo je 1:1. Nemci su poveli preko Ćićarita u 73. Pomenuti Glik je u 94. doneo bod francuskom predstavniku.

Lester je nastavio sa dobrim partijama u Ligi šampiona. Tim Klaudija Ranijerija je minimalnim rezultatom savladao na Kings Pauer stadionu Porto. Jedini strelac u drugom trijumfu Lestera u Ligi šampiona bio je Slimani krajem prvog poluvremena.

Kopenhagen je bio najubedljivija ekipa današnjeg programa. Danski predstavnik je sa 4:0 deklasirao Klub Briž. Golova u prvih 45 minuta nije bilo, ali je Kopenhagen sjajnom igrom u drugom delu došao do važne pobede. Sve je krenulo autogolom Densvila, usledio je promašaj Kopenhagena sa bele tačke, Augustinson je bio neprecizan. Ipak, Danci su do kraja napunili mrežu gostiju, a golove su redom postizali Dilejni, Santander i Jorgensen.